Bakan Koca'dan son dakika maske açıklaması! Aralık ayında maske zorunluluğu mu gelecek?

Grip vakalarında yaşanan artış katlanarak artarken maske zorunluluğunun kaldırılması ile pek çok kişi artık toplu taşımada ve kalabalık ortamlarda artan vaka sayısına rağmen maskesiz gezmeyi tercih eder hale gelmişti.

Bakan Koca'dan son dakika maske açıklaması! Aralık ayında maske zorunluluğu mu gelecek?

2019 senesinin sonunda Türkiye'de de görülmeye başlayan koronavirüs salgını dünyayı şok etmiş, vaka sayılarının giderek artması üzerine Dünya Sağlık Örgütü hastalığı pandemi ilan etmişti. Covid 19 hastalığı ile dünya daha önce hiç görmediği bir sınava tabi tutulmuş ve milyonlarca kişi hayatını kaybetmişti. 

Hastalık tüm dünyaya yayılırken uçuş yasakları ile ülkeler sınırlarını kapatmaya başlamış, tüm dünya büyük bir kriz yaşamıştı. Sınırların kapatılması ile tedarik zincirinde yaşanan kırılmalar büyük bir ekonomik krizi de beraberinde getiren piyasalarda ekonomiyi ayakta tutmak için verilmeye başlanan nakit paralar sonrasında enflasyon canavarı da yeniden hortlamıştı. 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ! 

Pandemi tüm dünyayı kasıp kavururken Türkiye'de de maske yasağı uygulanmaya başlanmış ve maske takmak zorunlu hale getirilmişti. Koronavirüs aşısının bulunmasının ardından vaka sayıları düşmeye başlarken yasaklarda kademeli olarak kaldırılmış son olarak maske yasağı da hayatımızdan çıkmıştı. Ancak kış mevsiminin gelmesi ile beraber korkulduğu gibi vakaların yeniden artışa geçmesi ile maske yasağı bir kere daha gündeme geldi. 

Konu hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Covid Aralıkta artış olabilir, tedbiri elden bırakmadan aşıların olunması gerekiyor. Risk grubundaki vatandaşlar aşılarını olsun. Kalabalık ortamda maske takılmalı” diyerek kalabalık ortamlarda maske takılmasını istedi ve Aralık ayını işaret etti.