Avrupa İlaç Ajansı paylaştı: Zayıflama aşısıyla ilgili korkunç iddia! İntihara sürüklüyor!

Birçok insan daha güzel bir vücuda sahip olmak için birçok yönteme başvurabiliyor. Zayfılama aşısıda bunlardan bir tanesi. Ancak zayıflama aşısıyla ilgili son iddialar korkunç. İzlanda, zayıflama hedefiyle günümüzde pek çok kişinin kullandığı 'zayıflama aşısı'nın intihara yol açtığı üç vakayı Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ile paylaştı. Ajan inceleme başlattı. Detaylar haberimizde…

Avrupa İlaç Ajansı paylaştı: Zayıflama aşısıyla ilgili korkunç iddia!  İntihara sürüklüyor!

Hızlı ve kolay kilo vermek isteyenlerin kullandığı 'zayıflama aşısı' ile ilgili İzlanda’nın üç vakayı Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ya bildirimesi üzerine ajans bazı zayıflama aşılarını inceleme altına aldı. Belirtilen vakalarda aşının, intihar düşüncesine yol açması yer aldı. İncelemeye alınan Wegovy, Saxenda ve Ozempic, isimli aşıların iştah azaltıcı işlevleri olduğu da belirtildi. Avrupa İlaç Ajansı’nın ilgili birimi, bu ilaçlar üzerinde inceleme yaparken, benzer ilaçların incelenmesine gerek olup olmadığı konusunda da tartışacak.

BC’ye konuşan EMA yetkilisi İzlanda örneklerinde, Saxenda ve Ozempic kullanan iki vakada 'intihar düşüncesi' oluştuğunun kendilerine bildirildiğini aktardı. Saxenda kullanan bir diğer vakanın da kendine zarar vermeyi düşündüğünü belirtterek EMA’nın inceleme sonuçları ile ilgili açıklama yapacağını söyledi. Saxenda ve Wegovy, kilo vermeye yardımcı oldukları onaylanmış, ruhsatlı ilaçlar. Ünlü isimlerin yaptıkları sosyal medya paylaşımları, bu tür ilaçlara olan talepleri arttırıyor.

Avrupa İlaç Ajansı paylaştı: Zayıflama aşısıyla ilgili korkunç iddia!  İntihara sürüklüyor! - Resim : 1
EN FAZLA İKİ YIL BOYUNCA ERİŞİM OLACAK

Diyabet hastalarının kullandığı Ozempic ise, Wegovy'e oranla daha az semaglutide içeriyor, kan şekerinin yanında kilo verme konusunda da etkili olabiliyor. Wegovy ismindeki iğneyi bir pilot program kapsamında onaylamaya hazırlanan İngiltere’de, bir hastanın bu iğneye en fazla iki yıl boyunca erişimi olmasına izin verilecek. Ulusal Sağlık Hizmetleri’nin (NHS) yaptığı araştırma sonunda vücut ağırlığının yüzde 10’unun bu aşı yardımıyla kaybolduğu tespit edildi. İğne, iştahı bastırarak kişilerin tok hissetmesini ve az yemesini sağlıyor.

Avrupa İlaç Ajansı paylaştı: Zayıflama aşısıyla ilgili korkunç iddia!  İntihara sürüklüyor! - Resim : 2
ANİ RUH DURUMU DEĞİŞİMLERİNE KARŞI DİKKAT!

Tüm bu ilaçların olası yan etkileri; bulantı, kusma, baş ağrısı, ishal, kabızlık, karın ağrısı ve halsizlik olarak açıklandı. İlaçların prospektüsünde, kullanıcılar, 'ani ruh durumu değişimlerine karşı dikkatli olunması' konusunda uyarıyor. Bu tür endişe hallerine kapılınması durumunda, sağlık kurumuna başvurulması çağrısı yapılıyor. İngiltere’nin ilaç düzenleme ve ruhsatlandırma kurumu (MHRA) da durumu takip ettiklerini duyurdu.

Etiketler: zayıflama, aşı