ATM’den para çekenler için önemli bir güncelleme gerçekleştirildi: ATM’lerde kimsenin farkında olmadığı yenilik yapıldı

Günümüzde birçok insan, nakit para çekmek için ATM'leri tercih ediyor. Milyonlarca kişinin sıkça kullandığı bu bankamatiklerle ilgili önemli bir değişiklik yapıldığı açıklandı. Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşçu, bu güncellemeyi duyurdu.

ATM’den para çekenler için önemli bir güncelleme gerçekleştirildi: ATM’lerde kimsenin farkında olmadığı yenilik yapıldı

Para basımının son aylarda hızla artması ile birlikte bankamatiklerden yeni üretim paralar çekilmeye başlandı. Konuya ilişkin Babuşçu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında milyonlarca vatandaşın fark etmediği bir detayı sosyal medya hesabı üzerinden açıkladı.

"ÇÜNKÜ BAŞKA TÜRLÜ PARA YETİŞRİREMEMEKTE"

Babuşçu Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Banka ATM kasalarında para konmak üzere 5 bölüm bulunmaktadır. Her bölüme bir çeşit banknot konulmaktadır. 10, 20, 50, 100, 200 TL banknotlar her bölüme ayrı ayrı yerleştirilmektedir.

Son zamanlarda bazı bankalar 10 TL banknotların yerine de 200 TL banknotlar koymakta.

Çünkü başka türlü para yetiştirememekte”

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

Gün içinde ATM’lerden para çeken kişilerin dikkat etmesi gereken uyarılar her geçen gün artmaya devam ediyor. Bilindiği üzere milyonlarca kişi günlük ihtiyaçlarını karşılamak üzere para çekme işlemi yapıyor. Bazı durumlarda dolandırıcıların tuzağına düşenler için uyarılar yapılıyor. Bankalar tarafından yapılan açıklamada ATM’ye kartının sıkışması üzerine panik yapılmadan hemen bankanın çağrı merkezini arayarak yardım istenmesi gerekiyor.

Kart şifrelerinizi girerken de dikkatli olmanız gerekiyor. ATM cihazlarının etrafında kameralar bulunuyor. Bu sebeple şifrenizi girerken, parmaklarınızı ellerinizle kapatın.

Şifre seçerken özel tarihleri ya da sıralı numaraları tercih etmeyin. Farklı kombinasyondaki rakamları kullanmanız sizin yararınıza olacaktır.