Asgari ücrete ne kadar zam olacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sonrası Bakan Vedat Işıkhan flaş açıklama Asgari ücret zammı belli oldu mu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2023 Temmuz asgari ücret zammı için toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonrası açıklamada bulundu. Peki, asgari ücret ne zaman açıklanacak? Asgari ücrete ne kadar zam olacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücrete ne kadar zam olacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısı sonrası Bakan Vedat Işıkhan flaş açıklama Asgari ücret zammı belli oldu mu

2023 asgari ücrete yapılacak ara zam rakamını belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ikinci toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taraflarla bir araya geldi. Üçlü zirve sona erdi.

Bakan Işıkhan, "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, çalışıyoruz" dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE AÇIKLANACAK

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ Temsilcisi Ramazan Ağar, hükümet tarafından herhangi bir rakam söylenmediğini, görüşmeleri bu hafta sonlandırmak istediklerini belirtti.

Ramazan Ağar, şunları söyledi:

"Görüşmelerimiz devam edecek, bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz. Bayram öncesi sonuçlanmasını bekliyoruz. İşveren temsilcilerimizde kendi aralarında tartışarak komisyona bilgi verecekler. Komisyon da bir karara vardıktan sonra açıklamayı da Cumhurbaşkanımız yapar diye düşünüyoruz. Bu hafta açıklanmasını bekliyoruz."

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 TL, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 TL'sini brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Kulislerde ise asgari ücretin yüzde 30'luk zamla 11 bin 50 TL seviyesine çıkacağı konuşuluyor.