Uzman isim az önce açıkladı Asgari ücret Temmuz zammı resmen ortaya çıktı

Asgari ücrete yapılacak ara zam merak konusu oldu. Uzman isim canlı yayında resmen yeni asgari ücreti açıkladı. Peki Asgari ücret 2023 ne kadar olacak?

Uzman isim az önce açıkladı Asgari ücret Temmuz zammı resmen ortaya çıktı

Asgari ücret zammının kapıya dayanmasıyla birlikte araştırmalar hız kazandı. Milyonlarca asgari ücretli tarafından araştırılan zam güncellemesine dair son durum merak konusu oldu. Türk-İş tarafından asgari ücrete dair paylaşılan açıklamalara göre hükümete yeni bir teklif verildi.

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretlilerin dışında milyonlarca vatandaşı etkileyen ara zamma dair net rakamlar için sayılı günler kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin görevi başındayken 500 dolar açıklamasında bulunmuştu.

Belirtilen rakamlar ile birlikte tahminler yapılmaya devam edilirken, 2022 senesinde asgari ücret yüzde 100'e yakın bir rakama adar artış sağlamıştı. 2023 yılının başında ise yüzde 54,7 oranında zam yapılarak 8 bin 506 TL'ye yükseltildi. Asgari ücret için yeni tutar tahminleri paylaşılmaya devam ediyor.

 Uzman isim az önce açıkladı Asgari ücret Temmuz zammı resmen ortaya çıktı - Resim : 1

500 DOLAR DETAYI

Asgari ücrette yapılacak ara zamma dair Gazeteci Faruk Erdem'den detaylar paylaşıldı. Yapılan açıklamalara göre işçi tarafını temsil etmek üzere masada yer alan Türk-İş 11.835 TL net asgari ücret teklifinde bulundu. Fakat bu eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıkladığı 500 dolar rakamına göre yapılan bir teklifin olduğu dikkat çekti.

Bu açıklamaların yanı sıra işçi kesiminin sunduğu teklife karşılık olarak işvereni temsil eden taraftan da açıklama geldi. İşvereni temsil eden TİSK'in ilk teklifi ise net asgari ücretin 10.000 TL olması yönünde oldu.

 

ASGARİ ÜCRET ARA ZAM TAHMİNİ

Asgari ücrette ara zam için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katkısı bekleniyor. Tahmini asgari ücretin ise 11.500 TL olarak açıklanma ihtimali göze çarpıyor. Asgari ücret için kısa sürede uzlaşmaya varılacağı beklenirken 11.500 TL olarak tahmin edilen rakamın yuvarlanma ihtimali dikkat çekti. Devlet desteği ile birlikte 12 bin TL'ye kadar yuvarlanabileceği gündem de yer alıyor.