Asgari Ücret Zammı Sonrası Herkes Bunu Merak Ediyor! Emekli ve Memur İçin Yeni Rakamlar Netleşti!

Asgari ücrete yapılan ara zammın ardından memur ve emeklinin gözü kulağı bu rakamlarda! Cumhurbaşkanı Erdoğan net rakamı paylaştı! En az yüzde 40 geliyor! İşte detaylar…

Asgari Ücret Zammı Sonrası Herkes Bunu Merak Ediyor! Emekli ve Memur İçin Yeni Rakamlar Netleşti!

Temmuz ayının gelmesiyle birçok farklı kesimden vatandaşın gözü kulağı ikinci 6 ay için yapılacak maaş zamlarında çevrilmiş durumda. Enflasyonun rekor artışı, döviz kurunda yaşanan ataklar ve daha birçok farklı nedene bağlı olarak alım gücünün düşmesinin ardından birçok kesimde yüksek zam beklentisi oluştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bir önceki gün asgari ücret için Temmuz ayında yapılan ara zammın açıklanmasının ardından milyonlarca emekli ve memurun maaş zammı beklentisi de arttı. Netleşen yeni rakamlar ise dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emekli ve Memur Zammı Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından asgari ücret görüşmelerinde emekli ve memur zammına ilişkin de kritik açıklamalar yapıldı. Kamu çalışanlarının ve tüm emeklilerin maaşına yüzde 40’ı üzerinde bir enflasyon farklı zammının yapılacağını söyledi. Asgari ücretlilerin de kayıplarının telafi edilmesi gerekliliğinin ortaya çıktığını ifade eden Erdoğan, yıl başında devreye giren asgari ücret kadar ki gelirin vergi dışı kalması nedeniyle kamu çalışanlarına ve emeklilere bu artış ortalama 300 lira olarak yansıyacağı ifade edildi.

Emekli ve Memur Temmuz Zammı Belli Oldu Mu?

Asgari Ücret Zammı Sonrası Herkes Bunu Merak Ediyor! Emekli ve Memur İçin Yeni Rakamlar Netleşti! - Resim : 1

Emekli ve memurun Temmuz ayında alacakları maaş zammı için kritik ipuçları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü açıklanacak TÜİK enflasyon verilerine göre yapılacak zam oranları da netlik kazanacak. 6 aylık enflayon farkının ardından emekli ve memurun maaşları Kurban Bayramı’ndan önce hesaplara yatırılacak.

En Düşük Emekli ve Memur Maaşı Ne Kadar Oldu?

2022 yılının ilk 5 ayında TÜİK verilerine göre maaş zammı netlik kazanmış durumda. Sadece Haziran ayının verileri bekleniyor. 5 aylık kesin rakamlara göre yüzde 35,64 oranı kesin olarak verilecek. Yapılan hesaplamalara ve Erdoğan’ın açıklamalarına göre yüzde 40’ın üzerinde bir maaş artışının yapılması hedefleniyor.