Arka Sokaklar Sado kimdir, gerçek adı ne? Arka Sokaklar Sadullah karakterini kim oynuyor? Mustafa Üstündağ kim, nereli, kaç yaşında?

Kanal D'nin efsane dizisi Arka Sokaklar bomba gibi bir sezonla geri dönüyor. 18. sezonu yayınlanacak olan Arka sokaklar dizisine yeni birçok önemli oyuncu dahil oluyor. Bu sezon adından söz ettirecek isimlerden biri de Mustafa Üstündağ! Arka Sokaklar Sado Mustafa Üstündağ kimdir? Arka Sokaklar Sado karakterini kim oynuyor? Mustafa Üstündağ kimdir, nereli, kaç yaşında? Arka Sokaklar Sado Instagram adresi ne?

Arka Sokaklar Sado kimdir, gerçek adı ne? Arka Sokaklar Sadullah karakterini kim oynuyor? Mustafa Üstündağ kim, nereli, kaç yaşında?

Arka Sokaklar dizisinde Sado karakterini canlandıran Mustafa Üstündağ, aslında Mersin’de doğmuş ve çocukluğunda ablasını kaybetmiş bir oyuncu. Tiyatro eğitimi almak için İstanbul’a gelen Üstündağ, Kurtlar Vadisi Pusu’da Muro rolüyle ünlenmiş ve birçok film ve dizide yer almıştır. Özel hayatında ise iki kez evlenip boşanan Üstündağ’ın bir oğlu vardır.

Kanal D’nin sevilen polisiye dizisi Arka Sokaklar, 16. sezonunda kadrosuna yeni isimler katmaya devam ediyor. Dizinin son bölümlerinde ekrana gelen Sado karakteri, izleyicilerin merakını uyandırdı. Sado'yu canlandıran Mustafa Üstündağ, aslında televizyon dünyasında tanınan bir isimdir.

 Arka Sokaklar Sado kimdir, gerçek adı ne? Arka Sokaklar Sadullah karakterini kim oynuyor? Mustafa Üstündağ kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 1

Mustafa Üstündağ kimdir?

Mustafa Üstündağ, Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.


Mustafa Üstündağ kaç yaşındadır?

Mustafa Üstündağ, 11 Şubat 1977 doğumludur ve 46 yaşındadır.

Arka Sokaklar Sado kimdir, gerçek adı ne? Arka Sokaklar Sadullah karakterini kim oynuyor? Mustafa Üstündağ kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 2
Mustafa Üstündağ hangi dizilerde oynadı?

Mustafa Üstündağ, Kurtlar Vadisi Pusu, Merhamet, Çukur, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Arka Sokaklar gibi dizilerde oynadı.


Mustafa Üstündağ hangi filmlerde rol aldı?

Mustafa Üstündağ, Vay Arkadaş, Uzun Hikaye, Bu Son Olsun gibi filmlerde rol aldı.

Arka Sokaklar Sado kimdir, gerçek adı ne? Arka Sokaklar Sadullah karakterini kim oynuyor? Mustafa Üstündağ kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 3
Mustafa Üstündağ evli mi?

Mustafa Üstündağ, 2010-2019 yılları arasında Ecem Özkaya ile evliydi. Şu anda Tuba Kalçık ile evlidir ve bir oğlu vardır.

 

Arka Sokaklar'ın Sado'su Mustafa Üstündağ Kimdi?

 

Mustafa Üstündağ, 11 Şubat 1977 yılında Mersin’de doğdu. Babası Anadolu Cam Sanayi fabrikasında işçi, annesi ev kadınıydı. Kendisi 5 yaşındayken ablasını kaybetti. İlkokul, ortaokul ve liseyi Mersin’de bitirdi. Konservatuarda okumak için İstanbul’a gitti ancak ilk sene sınavlarını kazanamadı. Kartal Sanat İşliği Tiyatro Grubunda Çocuk tiyatrosunda çalışmaya başladı. Bir sene sonra, tekrar sınava girdi, kazandı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu.

Üstündağ, tiyatro kariyerine Kocaeli Bölge Tiyatrosu, Kartal Sanat İşliği, MSM Oyuncuları sahnelerinde devam etti. Pervasız Tiyatro’da da rol aldı3. 2004 yılında “Uy Başuma Gelenler” dizisinde Hakan Yılmaz, Başak Köklükaya, Aykut Oray, Nefise Karatay ile birlikte oynadı. 2007 yılında Necati Şaşmaz’ın başrolünü oynadığı “Kurtlar Vadisi Pusu” adlı dizide Muro karakterini oynamaya başladı ve büyük beğeni topladı.

Üstündağ, sinema filmlerinde de boy gösterdi. 2008 yılında “Zeynep’in Sekiz Günü” filmindeki performansıyla Sadri Alışık Ödülleri’nde Umut Veren Genç Oyuncu ödülünü kazandı. 2011 yılında “Vay Arkadaş” filmindeki rolüyle Sadri Alışık Ödülleri’nde müzikal ya da komedi dalında yardımcı oyuncu ödülünü aldı. Aynı yıl “İzmir Çetesi” adlı dizide Kenan Ece ile tanıştı ve Çamur’dan Tiyatro’yu kurdu. 2013 yılında Hande Altaylı’nın Kahperengi adlı romanından uyarlanan “Merhamet” adlı dizide Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol ile başrolü paylaştı. 2017 yılında ise “Çukur” adlı dizide Kahraman Koçovalı karakterini canlandırdı.

Arka Sokaklar Sado kimdir, gerçek adı ne? Arka Sokaklar Sadullah karakterini kim oynuyor? Mustafa Üstündağ kim, nereli, kaç yaşında? - Resim : 4

Üstündağ’ın özel hayatı da ilgi çekiciydi. 24 Ağustos 2010 tarihinde oyuncu Ecem Özkaya ile evlendi ve 2013 yılında Ahmet Kaan adında bir oğlu oldu. Ancak çift, 2019 yılının Aralık ayında tek celsede anlaşarak boşandı. Üstündağ, 26 Ağustos 2022 tarihinde ise gazeteci Tuba Kalçık ile evlendi.

Mustafa Üstündağ, şimdilerde ATV’nin sevilen dizisi Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Sado karakterini oynamaktadır. Üstündağ, hayatı Arka Sokaklar’dan daha renkli olan bir oyuncu olarak izleyicilerin beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Arka Sokaklar Sado Instagram adresi ne?

Arka Sokaklar'ın Sado'su Mustafa Üstündağ'ın instagram adresin: @mstfustundag