AÖF onur belgesi sorgulama nasıl yapılır?

Açık öğretim fakültesi onur belgesi sorgulama, onur belgesinin tanımı, onur belgesi almak için gerekli şartlar gibi pek çok veri aşağıda yer almaktadır. Tüm bunlara ek olarak onur belgesinin yaradığı işlev de yazı içerisinde bulunmaktadır.

AÖF onur belgesi sorgulama nasıl yapılır?

AÖF onur belgesi sorgusu yapmak isteyen öğrenciler SMS sistemini kullanarak bu amaçlarını gerçekleştirebilmektedir. AÖF onur belgesi ya da yüksek onur belgesi almak için öğrencilerin bu belgeleri hak etmeleri gerekmektedir. Gerekli koşulları sağlayan öğrencilerin belgeyi alıp alamayacağını öğrenmek için girmesi gereken siste Açıköğretim Otomasyon’dur. Öğrencilerin sisteme giriş yapabilmesi için T.C kimlik numaralarını ve şifrelerini ilgili boşluklara yazması gerekmektedir. Ardından öğrenciler yine aynı sistemden belge isteği yapmalı ve adreslerine kadar onur belgelerinin gelmesini sağlamalıdır.

AÖF Onur Belgesi Nedir?

Açık öğretim fakültesi onur evrakı hazırlanır iken öğrencilerin en az 30 AKTS kredi almış olması gerekmektedir. Bu kredilerin not ortalaması 3.5 olan öğrenciler yüksek onur belgesi almaya hak kazanacaktır. 3.5 ile 3 arasında bir not ortalamasına sahip olan kişi onur belgesi alacaktır. Bazı öğrenciler onur belgesi alamamaktadır. Bu öğrenciler şu şekilde ifade edilebilmektedir:

  •          Ancak FF, DZ ve YZ, EK harf notu olan öğrenciler diğer tüm koşulları sağlasalar da belge almamaktadır.
  •          Yaz okulunda alınan dersler için onur belgesi verilememektedir.
  •          Tekrar edilen derslerin sonradan alınmasında son not durumu ve dersin kredisi esas alınmaktadır.

AÖF Onur Belgesi Almak İçin Gereken Koşullar

AÖF onur belgesi sorgulama nasıl yapılır? - Resim : 1

AÖF onur belgesi almak için sahip olunması gereken kriterler aşağıda yer almaktadır. Bu kriterleri tamamlayan öğrenciler AÖF onur belgesi almaya hak kazanacaktır. Kriterler şu şekildedir:

  •          Öğrencilerin dönemlik notlarının ortalama 3 ile 3.5 arasında olması gerekmektedir.
  •          Öğrenciler içinde bulundukları yıl ya da önceki yıllar bir dersten kalmamış olmalıdır.
  •          Ders notlarından hiçbiri YZ ya da DZ gibi harf notlarından oluşmamalıdır.

AÖF Onur Belgesi Ne İşe Yarar?

AÖF onur belgesinin işlevi not ortalaması yüksek olan öğrencilerin motivasyonunu artırmak için hazırlanmıştır. AÖF onur belgesi alan öğrenciler bu belgeyi CV’lerinden de kullanabilir ve işverenler üzerinde daha çok etki bırakabilir.

Etiketler: aöf, onur belgesi