Ankara, Çankırı, Aksaray, Eskişehir, Kırıkkale dikkat!! İç Anadolu'dan gelip Ege ve Trakya'ya geçecek

Hava City tarafından yapılan son hava durumu değerlendirmesine göre, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan illerde basınç etkisi nedeniyle yağışların etkili olmayacağı ve bu sebeple yağışların Kıyı Ege ve Trakya illerine güçlü bir şekilde yöneleceği ifade edildi. İşte, 11 Kasım tarihine kadar devam etmesi beklenen yağışların ayrıntıları...

Ankara, Çankırı, Aksaray, Eskişehir, Kırıkkale dikkat!! İç Anadolu'dan gelip Ege ve Trakya'ya geçecek

Hava City'nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan açıklamada, İç Anadolu, Ege ve Trakya bölgeleri için önemli hava durumu bilgileri verildi.

Açıklamada, Ankara, Çankırı, Aksaray, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Kaman ve Kayseri gibi İç Anadolu illerinde basınç etkisi nedeniyle yağışların etkisini gösteremeyeceği ve yağışların güçlü bir şekilde Kıyı Ege bölgesine, özellikle Çanakkale, Balıkesir, İzmir'in belirli bölgelerine ve Trakya Bölgesi'nde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'ne yoğunlaşacağı belirtildi.

Ankara, Çankırı, Aksaray, Eskişehir, Kırıkkale dikkat!! İç Anadolu'dan gelip Ege ve Trakya'ya geçecek - Resim : 1

Ayrıca, 11 Kasım tarihine kadar devam etmesi beklenen yağışların tahmini miktarları da paylaşıldı. Anadolu'da basınç değerlerinin güçlü yağışlara izin vermeyeceği vurgulanarak, bu nedenle yağışların Kıyı Ege ve kısmen Trakya'da yoğunlaşmasının beklendiği ifade edildi.

Hava City'nin açıklamasında, Kasım ayı tahminlerinin batı sahiller için normallerin üzerinde yağış alabileceğini öngördüğü belirtildi