Togg’un fabrikası eleştirilmişti! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, o eleştirilere sert çıktı! “Daha ne kadar saçmalayabilir diye takip ettik!”

Yollara düşeceği tarih merak ile beklenilen Togg ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından paylaşım yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg’u eleştirenlere seslendi.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Türkiye’nin ilk elektrikli yerli otomobili olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca Togg, 29 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşen lansman töreni ile seri üretime geçti. Bursa Gemlik'te bulunan fabrikasını Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılında açan Togg, ilk aracı olan C SUV modelini de banttan indirdi. Anadolu Kırmızısı adı verilen C SUV ile herkesi kendisine hayran bırakılan Togg ile ilgili ortaya atılan iddialar ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabinesini harekete geçirdi.

Togg’un fabrikasının açılışının ardından sosyal medya platformlarında çeşitli iddialar dolaşmaya başladı. Açılan fabrikadan görüntüler olduğu iddia edilen bir videoda fabrikaların hala mermerlerinin döşeniyor olarak göründüğü anlar, sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcılarının ağır eleştirdiği; muhalefetin de tepki gösterdiği o görüntülerin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sonrası bir hamle de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’tan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Togg fabrikasını gezdiği anları paylaşan Bakan Varank, o paylaşıma bir de dikkat çekici bir not düştü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, TOGG İLE İLGİLİ İDDİALARA KABİNE’DEN YANIT VERMİŞTİ

Gerçekleştirilen son Kabine Toplantısı’nın ardından Togg ile ilgili iddialara yanıt veren açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarında; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl sevincini Togg'un Bursa Gemlik'teki üretim bandından çıkışıyla taçlandırdık. Geçmişte yerli ve milli sanayi hamleleri kimi özgüven eksikliği, kimi kasıtlı sabotajlar, kimi istikrarsızlık iklimi sebebiyle kesintiye uğrayan milletimiz için TOGG çok önemli bir sembol haline gelmiştir. TOGG’un başarısı sadece bir firmanın bir markanın bir üretim tesisinin değil topyekûn 85 milyonun başarısı olarak görülmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Kabine Toplantısı sonrasında gerçekleştirdiği açıklamalarında Togg’un satışa çıkacağı tarihi de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu açık hakikate rağmen hala yapılan işi önemsizleştirmeye, değersizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya çalışan bir zihniyetin umutsuz çırpınışlarını da ibretle takip ediyoruz. Rabb'im hiç kimseyi siyasi, ideolojik ve nefsi bağnazlığı yüzünden kendi ülkesine ve milletine düşmanlık edecek seviyeye düşürmesin. Teknolojisi ve akıllı cihaz özellikleriyle geleceğin aracı olan, şubatta satışı başlayacak, mart sonunda yollara çıkacak Togg'a bundan sonraki yolculuğunda başarılar diliyoruz” demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SANAYİ BAKANI İLE TOGG FABRİKASINI GEZDİ

İddiaların ardı arkasının kesilmemesi sonrası gerçekleştirdiği açıklamalar ile dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile birlikte Togg’un Gemlik’te bulunan fabrikasını gezdi. Bakan Mustafa Varank’ın paylaşımı ile ortaya çıkan o geziden önemli mesajlar da verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Togg'un fabrikasını gezdiği görüntüleri paylaşan Bakan Varank, paylaşımına düştüğü; “Birkaç gündür müzmin muhalifler yüzleri kızarmadan acaba daha ne kadar saçmalayabilir diye takip ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız, 29 Ekim’de ışınlanma teknolojisiyle Togg’un üretiminin yapıldığı İtalya’daki fabrikaya gidip Gemlik’e geri geldi. İşte o görüntüler…” notuyla siyasi göndermelerde bulundu.

Altının fiyatları düşüyor İYİ Parti’de Mustafa Bıyık istifa etti 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Acun Ilıcalı alacağı yeni futbol kulübünü açıkladı! Fenerbahçe 6 gol atmıştı Müge Anlı‘da enteresan olay! ‘Farah Zeynep sevgilim’ diye sokak sokak geziyor Müsavat Dervişoğlu: Tek adamlığı köleleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz