Evinizde rutubet varsa, sakın korkmayın! Bu yöntemler ile rutubetten kurtulabilir, daha da iyisi rutubet oluşmasını önleyebilirsiniz!

Kış ayları ile birlikte daha sık rastlanan bir sorun haline gelen rutubeti hem alınabilecek önlemler ile engellemek mümkün iken; hem de oluşmuş olan rutubetten evdeki yöntemler ile kurtulmak mümkün.

Abone ol
Haberin Devamı İçin Tıklayınız

Evde sadece kötü bir görüntüye sebebiyet vermeyen rutubet, aynı zamanda sağlıksal açıdan problemler de yaratıyor. Öyle ki, rutubetli evlerde oturan kişiler, rutubetsiz evlerde oturan kişilere göre nefes darlığı belirtileri gösteren hastalıklara yakalanma riski açısından daha riskli oluyor. Bu nedenle rutubeti olabildiğince önlemek; önlenemiyorsa da rutubet oluştuğu an, rutubetten kurtulmak gerekiyor.

Sağlık sorunları ve kötü görüntünün yanı sıra evde kokuya da neden olan rutubet, genel olarak ısı farklılığından oluşuyor. Başka bir deyişle evin duvarlarında yoğunlaşan su buharları, rutubetin oluşmasına neden oluyor. Aynı zamanda çatı akması gibi çeşitli nedenler de rutubeti artıran faktörler arasında yer alıyor. Hal böyle olunca rutubeti fiziksel olarak engellemek pek mümkün olmuyorken; rutubet ile savaşmak son derece mümkün oluyor.

RUTUBETİ ENGELLEMEK MÜMKÜN

Özellikle kış mevsiminde artan rutubet, evin havalandırılmasının en az seviyelerde olduğu bu aylarda artan soğuklukla oluşan nemin de artmasıyla birlikte pek çok kişinin başına gelebilecek olan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Rutubeti engellemek için temelde elbette ısı farkını ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu da evin düzenli olarak havalandırılmasından ve nem oranını azaltmaktan geçiyor.

Isı farkının ortadan kaldırılması için evi havalandırmak da yetmiyor. Çamaşırları dışarda kurutmak rutubet oluşmaması için son derece önemliyken; mutfak ısıtma ve su tesisatı gibi rutubete neden olabilecek tüm tesisatları bilhassa kış ayları öncesinde elden geçirmekte fayda bulunuyor. Rutubet önleyici boyalar ile evin duvarlarını boyamak bu konuda alınabilecek olan en temel önlemlerden biriyken, ev içerisinde çok fazla sayıda çiçek ya da bitki yetiştirmemekte de fayda bulunuyor.

OLUŞAN RUTUBETTEN KURTULMAK DA MÜMKÜN

Tüm önlemlere rağmen rutubeti engelleyemediyseniz evde deneyeceğiniz birkaç yöntem ile oluşan rutubetten kurtulmanız da mümkün oluyor. Bu yöntemlerden biri rutubet olan yerlere karbonat yerleştirmekten geçiyor. Nemi emen karbonat rutubeti engellemekte önemli bir yardımcı görevi görüyor.

Kaya tuzu lambaları da karbonat gibi evi rutubetten korumaya yardımcı olan bir diğer yöntem oluyor. Rutubetin kirli görüntüsünden kurtulmak için ise en iyi yol limon kolonyası ile rutubetin oluşturduğu siyah lekeleri silmekten geçiyor.

Altının fiyatları düşüyor İYİ Parti’de Mustafa Bıyık istifa etti 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray, İZBAN ve Başkentray Resmi Gazete kararı Acun Ilıcalı alacağı yeni futbol kulübünü açıkladı! Fenerbahçe 6 gol atmıştı Müge Anlı‘da enteresan olay! ‘Farah Zeynep sevgilim’ diye sokak sokak geziyor Müsavat Dervişoğlu: Tek adamlığı köleleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz