Altın yeni seviyeleri zorlamaya devam ediyor! İşte 10 Aralık 2022 gram, çeyrek, tam ve yarım altın fiyatı

Aralık ayına oldukça iyi başlamış olan altın ve altın ürünleri borsaları bir haftayı daha gerisinde bıraktı. Gram altın ise, bugün itibariyle yeni seviyesini denemeye başladı.

Altın yeni seviyeleri zorlamaya devam ediyor! İşte 10 Aralık 2022 gram, çeyrek, tam ve yarım altın fiyatı

Suni baskıların etkilerini üzerinden atmayı başarmış olan altın ve altın ürünleri borsalarında kasım ayında başlayan yükseliş etkisini aralık ayında da sürdürür hale geldi. Ulaştığı seviyeleri korumayı başaran altın ve altın ürünleri borsalarında yeni seviyeler denenmeye çoktan başlamışken, bugün itibariyle son işlem haftasında altın ürünlerinin net görünümü ortaya çıktı.

Her hafta belirli bir değerlenme ya da değer kaybı yaşayan altın ve altın ürünleri borsalarının bu haftaki durumu da rakamlar ile net bir şekilde belli oldu. Haftanın son işlem gününün sona ermesiyle birlikte altın ve altın ürünleri borsalarındaki bir haftalık durum ortaya çıkarken; aynı zamanda ons ve gram altının yeni seviyesi de belirginleşti.

ONS YÜZDE 0,15; GRAM YÜZDE 0,11 DEĞER KAZANDI

Altın yeni seviyeleri zorlamaya devam ediyor! İşte 10 Aralık 2022 gram, çeyrek, tam ve yarım altın fiyatı - Resim : 1

Haftanın son işlem günüyle birlikte bir haftayı daha geride bırakan ons altın, kapanış itibariyle yüzde 0,15 değerlenme yaşadı. Bugün itibariyle bin 797,76 dolardan işlem görmeye başlamış olan ons altın, yeni seviyesi olan bin 800 dolar bandını denemeye başladı.

Ons altındaki hareketliliğin aynısı gram altında da görüldü. Bu haftanın son işlem gününü yüzde 0,11 değerlenme ile kapatan gram altın, bugün itibariyle bin 78 lira 3 kuruş seviyesine yükseldi. Sıradaki seviyesi olan bin 80 TL’lik bandı arar ara deneyen gram altın, yükselişini bu hafta boyunca stabil tutmayı başardı.

ALTIN ÜRÜNLERİNDE ARTIŞ YÜZDE 0,11 OLDU

Artış noktasında gram altından doğrudan etkilenen altın ürünler, haftanın son işlem gününü yüzde 0,11 ile kapattı. Bu değerlenmenin ardından çeyrek altın bin 741,01 dolara yükselirken, yarım altın 3 bin 481,65 dolara; tam altın ise 6 bin 963 lira 65 kuruşa kadar çıktı.

Altın ürünlerinde bir değerlenme de ziynetlik olarak da bilinen ayar altınlarda yaşandı. Haftayı yüzde 0,11 değerlenme ile kapatan 22 ayar altın kapanışın ardından 987 lira 47 kuruştan işlem görmeye başlamışken, 14 ayar altın 630 lira 60 kuruşa; 18 ayar altın ise 808 lira 47 kuruşa kadar çıktı.