Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik başladı, tabelalarda rakamlar bir türlü durmadı! Benzin, motorin ve LPG etkilendi! İşte 8 Kasım 2022 akaryakıt fiyatları

Son zamanlarda brent tipi petrolün varil fiyatında yaşanan artış nedeniyle sık sık zam alır hale gelmiş olan akaryakıt fiyatlarına gelen son zam tabelalara yansıdı.

Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik başladı, tabelalarda rakamlar bir türlü durmadı! Benzin, motorin ve LPG etkilendi! İşte 8 Kasım 2022 akaryakıt fiyatları

Geçtiğimiz ayı düşüş ile kapatmış olan brent tipi petrolün varil fiyatlarında ani bir şekilde görülmeye başlanmış olan yükselişler, şimdilerde akaryakıt fiyatlarını etkiler oldu. Sadece brent tipi petrolün varil fiyatlarından değil; aynı zamanda dolar kurundaki hareketlilikten de etkilenen akaryakıt fiyatları, kasım ayına beklenenin de üzerinde bir zam ile başladı.

Son zammı kasım aynın dördüncü günü alan akaryakıt ürünlerinde ilk zam benzine geldi. Litre başına 1 lira 31 kuruş zam alan benzinin zam alarak takip eden diğer akaryakıt ürünü ise LPG ya da diğer adıyla otogaz oldu. Uzunca bir süre sonra fiyatı aran LPG’nin aksine son olarak fiyatına indirim almış olan motorin ya da diğer adıyla mazot grubuna herhangi bir zam gelmedi.

İSTANBUL’UN İKİ YAKASINDA AKARYAKIT FİYATLARI DEĞİŞİYOR

Akaryakıt fiyatlarında hareketlilik başladı, tabelalarda rakamlar bir türlü durmadı! Benzin, motorin ve LPG etkilendi! İşte 8 Kasım 2022 akaryakıt fiyatları - Resim : 1

Zammın ardından vatandaşların gözler, büyükşehirlerin akaryakıt tabelalarına çevrildi. İstanbul’un Anadolu Yakası’ndan Avrupa Yakası’na kadar değişen fiyatları ile satışta olan benzin, motorin ya da mazot ile LPG ya da otogaz ürünleri, güncel halini aldı. İstanbul Anadolu Yakası’nda 8 Kasım 2022 tarihi itibariyle 22 lira 69 kuruştan satılmaya başlamış olan benzini; aldığı zam ile takip eden litresi 10 lira 54 kuruşa çıkmış olan LPG oldu. Bu haftayı zamsız geçirmiş olan motorin ise, İstanbul Anadolu Yakası’nda 26 lira 40 kuruştan satılmaya devam etti.

İstanbul Anadolu Yakası’ndan daha uygun benzin ve motorin fiyatlarına sahip olan Avrupa Yakası için daha yüksek kullanılan LPG’nin fiyatları da netleşti. Gelen son zam sonrası İstanbul Avrupa Yakası’nda LPG ya da otogazın litresi 10 lira 80 kuruşa yükseldi. Zam alan başka bir akaryakıt ürünü olan benzin ise, 8 Kasım 2022 tarihi itibariyle 22 lira 68 kuruştan satılmaya başlandı. Fiyatı değişmeyen motorin ya da mazot ise, bugün de İstanbul Avrupa Yakası’nda litresi 26 lira 38 kuruş olacak şekilde satıldı.

AKARYAKIT FİYATLARINDA ŞU AN İÇİN ZAM GÖZÜKMÜYOR

Akaryakıt fiyatlarına gelen zammın ardından Ankara ve İzmir başta olmak üzere tüm büyükşehirlerdeki fiyatlar bir kez daha değişti. Ankara’da benzinin litresi 22 lira 83 kuruşa yükselirken; İzmir’de benzinin litresi 22 lira 84 kuruş oldu. Zam gelen bir değer akaryakıt ürünü olan LPG ya da otogaz ise Ankara’da 10 lira 79 kuruşa; İzmir’de ise 10 lira 54 kuruşa çıktı. Litre bazlı fiyatı değişmeyen motorin ya da mazot grubu ise Ankara’daki 26 lira 51 kuruşluk; İzmir’deki 26 lira 54 kuruşluk seyrini korudu. Bu fiyatların ardından gözler bir kez daha akaryakıt sektörüne çevrildi.

Akaryakıt sektöründen gelecek olan zam ya da indirim haberine kulağını kabartmış olan vatandaşların beklediği haber bugün gelmedi. Bir süredir sessiz olan sektör kaynakları akaryakıt ürünlerine şu an için zam ya da indirim beklentisi açıklamadı.