Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı, kadınlara ömür boyu 1.870 TL destek sağlayacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ekonomik zorluklarla mücadele eden kadınlara yönelik yeni bir destek programı başlattı. Program kapsamında kadınlara ömür boyu 1.870 TL destek sağlanacak. Detaylar haberimizde...

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı, kadınlara ömür boyu 1.870 TL destek sağlayacak

Ekonomik zorluklarla mücadele eden kadınları desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir destek programı başlattı. Bu program, kadınlara ekonomik olarak yardımcı olmak için aylık 1.870 TL maddi destek sağlayacak. Bu destek, ev hanımları için ek bir gelir kaynağı oluştururken, dul ve yetim aylığı alan kadınlar için de yaşam koşullarını iyileştirmeye yardımcı olacak.

Kız Çocuklarına Hayat Boyu Destek

 Dul ve yetim aylığı alan kız çocukları için yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre, kız çocukları evlenmedikleri veya çalışmadıkları sürece hayat boyu aylık almaya devam edecekler. Bu sayede, kız çocuklarının ekonomik güvenceleri sağlanacak ve eğitimlerine devam etmeleri teşvik edilecek. Ayrıca, kız çocuklarının evlilik kararlarını ekonomik nedenlerle değil, kendi istekleriyle vermeleri amaçlanıyor.

Destek Programının Faydaları Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan destek programının kadınlar için birçok faydası bulunuyor. Bunlardan bazıları şunlardır:

Kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve aile bütçesine katkıda bulunmaları
Kadınların sosyal hayata daha fazla katılım göstermeleri ve kendilerini geliştirmeleri
Kadınların yaşam kalitesini ve mutluluk düzeyini arttırmaları
Kadınların toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşmaları ve ayrımcılığa uğramamaları

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı, kadınlara ömür boyu 1.870 TL destek sağlayacak - Resim : 1

 Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu?

 Dul ve yetim aylığı, asgari emekli maaşına göre belirlenir. 2021 yılında asgari emekli maaşı 7.500 TL olarak belirlendi. Buna göre, dul ve yetim aylığı şu şekilde hesaplanır:

Eşi vefat eden kadınların alacağı dul aylığı, eğer başka bir geliri yoksa yüzde 75 oranında hesaplanır. Bu durumda, dul aylığı 7.500 x 0,75 = 5.625 TL olur.
Eşi vefat eden kadınların alacağı dul aylığı, eğer başka bir geliri varsa yüzde 50 oranında hesaplanır. Bu durumda, dul aylığı 7.500 x 0,50 = 3.750 TL olur.
Vefat eden sigortalının çocuklarına bağlanan yetim aylığı ise yüzde 25 oranında hesaplanır. Bu durumda, yetim aylığı 7.500 x 0,25 = 1.875 TL olur.

 Dul ve yetim aylığı nasıl alınır?

 Dul ve yetim aylığı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurmak gerekir. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır:

Vefat eden sigortalının ölüm belgesi
Vefat eden sigortalının emekli belgesi veya prim ödeme belgesi
Vefat eden sigortalının eşi ile evlilik cüzdanı
Vefat eden sigortalının çocuklarına ait nüfus cüzdanları
Vefat eden sigortalının eşi veya çocuklarının gelir durumunu gösterir belge
Bu belgelerle birlikte en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek veya e-devlet üzerinden online olarak başvuru yapılabilir.

 

Etiketler: devlet desteği