Aile dizisinin İbrahim'i Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin İbrahim'ini kim oynuyor? İbrahim'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Levent Ülgen, Aile dizisinde İbrahim karakterini canlandıran başarılı bir tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Ülgen, 1962 yılında Konya’da doğmuş, Ankara İnönü Lisesi, ODTÜ Fizik Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nü bitirmiştir.

Aile dizisinin İbrahim'i Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin  İbrahim'ini kim oynuyor?  İbrahim'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Levent Ülgen, Aile dizisinde İbrahim karakterini canlandıran başarılı bir tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Ülgen, 1962 yılında Konya’da doğmuş, Ankara İnönü Lisesi, ODTÜ Fizik Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü’nü bitirmiştir. Tiyatroya Erkan Yücel’in Ankara Halk Tiyatrosu’nda başlayan Ülgen, daha sonra Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları’nda çeşitli oyunlarda rol almıştır. En Son Babalar Duyar dizisindeki “Hallederiz Kadir” rolüyle tanınan Ülgen, Akasya Durağı, Bizim Okul, Kiralık Aşk gibi dizilerde de oynamıştır. Şu anda Aile dizisinde İbrahim rolünü üstlenen Ülgen, aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına da destek vermektedir.

Aile dizisinde İbrahim karakterini kim oynuyor?

Aile dizisinde İbrahim karakterini Levent Ülgen canlandırıyor.

Aile dizisinin İbrahim'i Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin  İbrahim'ini kim oynuyor?  İbrahim'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Levent Ülgen kimdir?

Levent Ülgen, 8 Ağustos 1962 tarihinde Cihanbeyli’de dünyaya geldi1. Anne tarafı Konya Cihanbeylili, baba tarafı ise Şereflikoçhisarlıdır2. Babası Yaşar Bey İş Bankası’nda müdürlük yapmış1. Bir kız kardeşi vardır2. Ankara İnönü Lisesi’ni, ODTÜ Fen edebiyat fakültesi Fizik Bölümü’nü ve daha sonra Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi2. Tiyatroya Erkan Yücel’in Ankara Halk Tiyatrosu’nda başladı. Atçalı Kel Mehmet oyununda figüranlıkla başlayan tiyatro yaşantısına hem çocuklar hem de büyükler için sergilenen çeşitli oyunlarda çok farklı rollerle devam etti. 

Levent Ülgen'in hayat hikayesi

Erkan Yücel’in ölümünün ardından pek çok sanatçı gibi Ankara Halk Tiyatrosu’ndan koparak Rutkay Aziz yönetimindeki Ankara Sanat Tiyatrosu’na katıldı. Bu tiyatroda çeşitli oyunlarda sahne alırken, Hacettepe Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nde eğitim görme hakkını kazandı2. Mezuniyetinin ardından Devlet Tiyatroları bünyesinde oyuncu ve yönetmen olarak çalışmaya başladı2. Bu dönemde yüksek lisansını tamamladı.

Aile dizisinin İbrahim'i Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin  İbrahim'ini kim oynuyor?  İbrahim'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

2002-2006 yılları arasında yayımlanan En Son Babalar Duyar isimli televizyon dizisindeki “üçkağıtçı hayırsız damat Kadir” rolüyle tanındı2. Bu karakter ve özellikle ağzından düşürmediği “Hallederiz” repliği o kadar çok tuttu ki, hem karakterin hem de Ülgen’in adı bir süre sonra "Hallederiz Kadir"e çıktı1. Kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Tülay Bursa ile bir süre evli kalan Ülgen’in Eris (d.2001) adında bir kızı vardır1. Ülgen, 4 Haziran 2014 tarihinde 4 yıldır birlikte olduğu danışmanı Ziynet Şafak ile İzmir Fuar Evlendirme Dairesi’nde evlendi1. Ayrıca bir dönem TRT 1’de yayımlanan Bir Kelime Bir İşlem adlı yarışma programını sunmuştur.

Aile dizisinin İbrahim'i Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin  İbrahim'ini kim oynuyor?  İbrahim'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 3

Sivil Toplum Kuruluşları’nın çalışmalarında aktif olarak görev alan Ülgen, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin geleneksel Nazım Günleri’nde de, Yılmaz Onay tarafından, okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nâzım Hikmet oyunlarında, 2007 yılından bu yana her yıl gönüllü olarak rol almaktadır2. 2008-2012 yılları arasında Kanal D ve Star TV’de yayımlanan Akasya Durağı adlı dizide “Sinan Kaya” karakterini canlandırmıştır2. 2013 yılında atv’de yayımlanan Bizim Okul dizisinde “Kimyacı Sıfırcı Ziya” karakterini canlandırmıştır2. Dizi kısa sürede ekranlara veda etti2. 2015-2017 yılları arasında Star TV’de yayımlanan “Kiralık Aşk” dizisinde “Necmi İplikçi” karakterini canlandırmıştır2. Son olarak Ata Demirer ile Niyazi Gül Dörtnala filminde oynamıştır2. 2023 cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için kurulan Sosyalist Güç Birliği’nin kuruluşunda basın açıklaması sırasında okunan metne aralarında kamuoyunun yakından tanıdığı akademisyen, sanatçı, gazeteci, yazar, hukukçu gibi isimlerin bulunduğu 226 isimle birlikte imzasını atmıştır

Aile dizisinin İbrahim'i Levent Ülgen kimdir, kaç yaşında? Aile dizisinin  İbrahim'ini kim oynuyor?  İbrahim'in mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 4

Şu anda Aile dizisinde İbrahim rolünü üstlenen Ülgen, bu rolde de izleyicilerden büyük beğeni toplamaktadır. Dizide, ailesiyle sorunlu bir ilişkisi olan, kumar bağımlısı ve borç içinde olan bir adam olan İbrahim’i canlandıran Ülgen, hem dramatik hem de komik sahnelerde başarılı bir performans sergilemektedir. Ülgen, dizideki rol arkadaşları Oya Başar, Cezmi Baskın, Petek Dinçöz, Erkan Şahin ve Günay Karacaoğlu ile uyumlu bir çalışma ortamı oluşturduklarını söylemektedir. Aile dizisi, her hafta Show TV’de izleyicilerle buluşmaktadır.

 Levent Ülgen kimdir?

Levent Ülgen, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.

Levent Ülgen kaç yaşında?

Levent Ülgen 61 yaşındadır.

Levent Ülgen nereli?

 Levent Ülgen Konya Cihanbeyli doğumludur.

Levent Ülgen hangi dizilerde oynadı?

 Levent Ülgen En Son Babalar Duyar, Akasya Durağı, Bizim Okul, Kiralık Aşk gibi dizilerde oynadı.

Levent Ülgen Aile dizisinde hangi rolü oynuyor?

 Levent Ülgen Aile dizisinde İbrahim rolünü oynuyor.