Ağustos ayı destek ödemesinde zam sürprizi! Aile Destek ödemesi yatan iller listesi Zamlı aile destek ödemesini hemen çekin

2023 Ağustos ayı destek ödemeleri için gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na çevrildi. Destek ödemesi alan vatandaşlar ödemelerin yatıp yatmadığını merak ediyor. Peki aile destek ödemeleri yattı mı? Destek ödemesine zam var mı? Destek ödemeleri kaç para oldu? sorularının cevabı habermizde.

Ağustos ayı destek ödemesinde zam sürprizi! Aile Destek ödemesi yatan iller listesi Zamlı aile destek ödemesini hemen çekin

Aile Destek Programı kapsamında 2023 Ağustos ayı ödemeleri başladı. Normal şartlarda 2023 Haziran ayında biten ödemeler, yoğun talep sonrası uzatılmıştı. Binlerce vatandaş da yeni ayın gelmesi ile ödemelerin yapılacağı tarihe odaklandı. Peki aile destek ödemeleri yattı mı? Destek ödemesine zam var mı? Destek ödemeleri kaç para oldu? sorularının cevabı habermizde.

AĞUSTOS ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye Aile Destek Programı ödemeleri E-Devlet üzerinden yatıp yatmadığı kontrol edilebilirken destek ödemeleri her ayın 10 ile 15 arasında hesaplara yatırılmaktadır.

 

Ağustos ayı destek ödemesinde zam sürprizi! Aile Destek ödemesi yatan iller listesi Zamlı aile destek ödemesini hemen çekin - Resim : 2

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE AĞUSTOS'TA ZAM GELDİ Mİ?

Aile Destek ödemelerine zam geldi mi ne kadar zam geldi Ağustos 2023? Aile Destek ödemelerine memur maaş katsayısı oranında artış yapıldı. Gelen son bilgilere göre aile destek ödemesi %25 zamlı olarak hesaplara yatacak ve Ağustos ayından itibaren maaşları ödenecek. Henüz net miktar açıklanmadan ancak önümüzdeki günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklamanın yapılacağı tahmin ediliyor.

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını açıkladı. Aile destek ödemelerinin tutarıyla ilgili ise henüz bir güncelleme kararı alınmadı.