Bakan Tekin az önce açıkladı 9.,10.,11.,12. sınıflarla ilgili kıyafet kararı belli oldu

Heyecanla Beklenen An Geldi: Okullar 11 Eylül'de Kapılarını Açıyor! MEB'den Tedbirli Dönem Açıklaması

Bakan Tekin az önce açıkladı 9.,10.,11.,12. sınıflarla ilgili kıyafet kararı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), önümüzdeki 2023-2024 eğitim öğretim yılı için alınacak tedbirleri duyurdu. Bakanlık, öğrenci velilerinin yükünü hafifletmek amacıyla okul kıyafetleri konusunda önemli bir karar aldı. İşte detaylar...

YENİ KARARLAR TEK TEK İLAN EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla gönderilen genelgeye göre, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okul ve kurumlarda yeni eğitim ve öğretim yılının 11 Eylül 2023 Pazartesi günü başlayacağı açıklandı. Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamındaki faaliyetler için il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirler alınacak ve planlanan çalışmaların zamanında uygulanması sağlanacak.

KIYAFETLER AYNI KALACAK

Okul aile birlikleri kararıyla daha önceden belirlenen kıyafetler tercih edilecek ve velilere maddi külfet oluşturmamak için zaruret hali dışında değişikliğe gidilmeyecek.

YASAK OLACAK

Öğrencilerin okul içinde ve sınıflarda derslerini aksatacak şekilde cep telefonu kullanmaları ve bu türden cihazlarla sınıflara girilmemesi konusunda önlemler alınacak, okul dışında dijital ortamlarda zaman geçirmelerine sebebiyet verecek durumlardan ve ödev ya da benzeri bilgilendirmelerde sosyal medya uygulamalarının kullanımından kaçınılacak.


DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE YÖNELİK HAZIRLIKLAR

Deprem bölgesindeki illerde görev yapan öğretmenlerin konaklamalarına yönelik valiliklerce alınan tedbirler eğitim öğretim yılı öncesinde tamamlanacak.

Etiketler: okul