7 Kasım tarihli Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ulusa sesleniş konuşması ve kabine kararları duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başkanlık edilen 7 Kasım tarihli kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan EYT, asgari ücret, memur emekli zammı, dolar, enflasyon açıklamaları...

7 Kasım tarihli Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ulusa sesleniş konuşması ve kabine kararları duyurusu

Kasım ayının ilk kabine toplantısı bugün yani 7 Kasım 2022 Pazartesi günü yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanan kabinede gündeme dair önemli konular masaya yatırılırken milyonlarca kişinin beklentisi asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan Ocak zammı ile emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasası hakkında verilecek olan müjdelerdi. 

Saat 16:30 itibari ile başlayan kabine toplantısı yaklaşık 3,30 saat sürdü ve 20:00 itibari ile sona erdi. Kabinede gündeme gelen en önemli konu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından sunumu yapılan anayasa değişikliği oldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme taşınan başörtüsü konusunun ardından Erdoğan'da anayasal güvence kozunu masaya sürmüş ve referandum sinyali vermişti. 

KABİNE TOPLANTISI SONA ERDİ 7 KASIM 2022 TARİHLİ KABİNE TOPLANTISI SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASINDA NELER SÖYLEDİ?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bugün saat 16:30 itibari ile başlayan kabine sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan kameraların karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulundu. Kabinenin ardından yapmış olduğu konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülkemizin 81 vilayetinde ve ilçelerde yapacağımız programlarımızla Türkiye yüzyılı vizyonumuzu şekillendireceğiz. 

Ülkemizin 81 vilayetinde özellikle de ilçelerinde yapacağımız görüşmelerimiz kapsamında vizyonumuzu belirleyeceğiz ve milletimizin karşısına seçimlerden önce hazır bir şekilde çıkacağız. 

TOGG NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

TOGG inşallah Şubat ayında satışa sunulacak ve Mart ayına asfaltla buluşacak. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. TOGG'un başarısı 85 milyonun başarısıdır. 

7 Kasım tarihli Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ulusa sesleniş konuşması ve kabine kararları duyurusu - Resim : 1

5. KOL FAALİYETİ NEDİR?

Her kim Türkiye'yi mafyayla, uyuşturucu satıcısı ile aynı kareye sokmaya çalışıyorsa yaptığı 5. kol faaliyetidir. Türkiye uzun süre bunlardan çok çekti. Milletimiz bunlardan çok çekti. Ama bu sefer çok net söylüyorum başaramayacaklar. Çünkü milletimiz bu oyunları bozacak dirayete sahip olduğunu açıkça göstermiştir. Uyuşturucu iftirası atanların kirli oyunlarını bozacağız. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GAZİRAY AÇIKLAMASI! GAZİANTEP MİTİNGİNE KAÇ KİŞİ KATILDI?

Pazar günü Gaziray projesinin açılışını gerçekleştirdik. Resmi rakamlara göre mitinge 75 bin kişi katıldı. Bu rakam bize Gaziantep'in 2023 yılına olan hazırlıklarını göstermektedir. 

7 Kasım tarihli Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ulusa sesleniş konuşması ve kabine kararları duyurusu - Resim : 2

2023 yılı pek çok alanda olduğu gibi ülkemiz ve milletimiz için yine bir milat olacaktır. Niyet hayır, akıbet hayır diyerek tüm hissiyatımızı bu yönde yönlendiriyoruz. Sosyal desteklerin önemi giderek artıyor. Bu tür dönemlerdeki en ağır etki düşük kesimde ortaya çıkmaktadır. İnsanı yaşat ki devlet yaşatsın desturuna gönülden inanıyoruz. Bu nedenle sosyal yardımlarımızı son dönemde arttırdık. Vatandaşlarımıza kapsamlı yardımlar zaten devam ediyor. Bunların rakamlarını sürekli güncelleyerek devletimizin kimsesizlerin kimsesi olmasına devam ediyoruz. 

Koruyu önleyici tarzda yeni programlar geliştirdik. Türkiye Aile Desteği bu programlardan biridir. 2,5 milyon vatandaşımıza hak sahiplerinin hesaplarına paralarını yatırıyoruz. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon liralık yardımı da bu hafta yapılacaktır. Doğalgaz desteği ödemelerinde de yine bu hafta yapılacak. Engelli ve yaşlı aylığı için 2,1 milyar TL tutarı Kasım ayı ödemeleri de geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına aktarılacak ek periyodik payı arttırdık.