Yükseliş sonrası düşüş! İşte Dolar ve Euro fiyatında son durum…

Son dakika haberi: Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı? Merkez Bankası’nın beklentilerin altında kalan faiz kararının ardından tırmanışa geçen döviz kurları yeni haftaya yükselişle başladı. Son kapanışa göre yeni haftaya yükselişle başlayan dolar ve euro yükselişin ardından son kapanış seviyesinin altını gördü. İşte 24 Temmuz itibariyle Dolar ve Euro’da son durum…

Yükseliş sonrası düşüş! İşte Dolar ve Euro fiyatında son durum…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçtiğimiz hafta açıkladığı politika faizinin bir önceki ay gibi beklentilerin altında kalmasının ardından Dolar ve Euro TL karşısında yukarı yönlü hareket eğilimi içerisine girmişti. Piyasalar merkez bankalarının faiz kararlarını beklerken 24 Temmuz Pazartesi günü döviz kurlarında son durum şu şekilde;

Geçtiğimiz haftanın son kapanışını 26,93 liradan yapan dolar/TL kuru güne yükselişle başladı.  

DOLAR/TL’DE SON DURUM NE?

Yeni haftanın ilk işlem gününe son kapanış seviyesinin üzerinde çıkarak başlayan Dolar/TL kuru 26,94’ün üzerini gördü. Açılış seviyesine göre aşağı yönlü hareket eden kur saat 13.25 itibariyle 26.94 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en yüksek ise 27.01 seviyeleri görülürken en düşük 26.86 seviyeleri görüldü.

Geçtiğimiz hafta son işlem gününün kapanışını 29,94 seviyesinden yapan Euro/TL de güne yükselişle başladı.

EURO/TL’DE SON DURUM NE?

Haftanın ilk işlem gününe son kapanışa göre yükselişle başlayan Euro/TL kuru 29,99 seviyelerini görerek 30 TL’ye dayandı. Açılış seviyesine göre düşüş yaşanan kur saat 13.25 itibariyle 29.87 TL seviyesinden işlem görüyor.

PİYASALARIN GÖZÜ FAİZ KARARLARINDA

Öte yandan piyasaların gözü kulağı merkez bankalarının faiz kararlarına kilitlenmiş durumda. Bu hafta piyasalar, FED, ECB ve BoJ'un açıklamalarını merakla bekliyor. Fed'in FOMC toplantısı çarşamba günü sonlanacak ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısında gelecekteki duruş ve faiz adımlarına ilişkin sinyaller piyasaların yönünü belirleyecek.