Ziraat Bankası 10 yıl içinde işlem yapılmayan hesapların YTM'ye devredileceğini duyurdu!

Ziraat Bankası hesabı olup da 10 yıldır herhangi bir işlem yapılmayan hesaplar için banka vatandaşlara uyarıda bulundu. Bu uyarı kapsamında 10 yıl süre ile işlem yapılmayan hesapların YTM'ye devredileceği Ziraat Bankası tarafından duyuruldu.

Ziraat Bankası 10 yıl içinde işlem yapılmayan hesapların YTM'ye devredileceğini duyurdu!

Ziraat Bankası 10 yıl içinde işlem yapılmayan hesapların YTM'ye devredileceğini duyurdu!: Ziraat Bankası hesabı olup da 10 yıldır herhangi bir işlem yapılmayan hesaplar için banka vatandaşlara uyarıda bulundu. Bu uyarı kapsamında 10 yıl süre ile işlem yapılmayan hesapların YTM'ye devredileceği Ziraat Bankası tarafından duyuruldu.

Ziraat Bankası tarafından 10 yıldır herhangi bir işlem yapılmayan hesaplar zamanaşımına uğruyor. Peki hesabımın zaman aşımına uğradığını nasıl anlayabilirim? İşte detaylar..

ZİRAAT BANKASI ZAMANAŞIMINA UĞRAYAN HESAP DUYURUSU

Ziraat Bankası tarafından zamanaşımına uğrayan hesapların bir listesi yapıldı. Bu listede olup olmadığınızı bir sistem üzerinden bilgilerinizi girerek öğrenebiliyorsunuz. Aşağıda verilen link üzerinden siz de hesabınızın zamanaşımına uğrayıp uğramadığını kontrol edebilirsiniz.

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bankamiz/ziraatten-duyurular/duyurular/zaman-asimina-ugrayacak-yatirim-hesaplari-2022

2023 yılında zaman aşımına uğrayan yatırım hesapları başlığı altında şu şeklide açıklama yapıldı;

"22.04.2021 tarih ve 31462 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7316 sayılı Kanun’un 12’nci maddesiyle “Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanan her türlü emanet ve alacak, hesap sahibinin yaptığı en son talep, işlem veya herhangi bir şekilde verdiği yazılı talimat tarihinden başlayarak on yıl içinde talep ve tahsil edilmemesi hâlinde YTM’ye emaneten devredilir.” denilmektedir.

Zamanaşımına uğrayacak yatırım hesapları listesinde bilgileri yer alan müşterilerimizin YTM'ye devir yapılacak tarihten önce şubelerimize başvurmaları gerekmekte olup, listede belirtilen tarihe kadar işlem yapılmaması halinde yatırım hesaplarındaki her türlü emanet ve alacaklar, Takasbank ve MKK nezdindeki YTM uhdesinde yatırımcı adına açılacak hesaplara devredilecektir."

Etiketler: ziraat bankası