Zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlamak bu kadar basitmiş! Elinize 1 bardak su ve…

Zeytinyağının sağlık üzerindeki olumlu etkilerinden yararlanmak için yeterli miktarda tüketmek oldukça önemlidir. Ancak piyasada dolaşan sahte zeytinyağı ürünleri, hem sağlığı tehlikeye atabilir hem de yemeklerin lezzetini olumsuz etkileyebilir. Sahte zeytinyağını ayırt etmek için kullanabileceğiniz basit yöntemler mevcut.

Zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlamak bu kadar basitmiş! Elinize 1 bardak su ve…

Doğal zeytinyağının sağladığı faydalardan yararlanabilmek için, gerçek ve kaliteli zeytinyağı tüketmek önemlidir. Ancak piyasada sahte ürünlerin bulunması ve bunların ayırt edilmesi zor olabilir. İşte sahte zeytinyağını tespit etmenin bazı ipuçları...

GERÇEK ZEYTİNYAĞINI NASIL TESPİT EDEBİLİRSİNİZ?

Zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlamak bu kadar basitmiş! Elinize 1 bardak su ve… - Resim : 1

Bir çay bardağı su ile aynı oranda zeytinyağını karıştırarak test edebilirsiniz. Gerçek zeytinyağı suyun üstünde toplanacak, sahte zeytinyağı ise suyla karışacak veya alt kısma çökecektir.
Kaliteli zeytinyağı doğal bir koku taşımalıdır. Zeytinyağı şişesini açtığınızda hoş bir çiçek veya taze zeytin kokusu gelmelidir. Boya, kimyasal veya rahatsız edici kokular olmamalıdır. Ayrıca sirke, küf veya ekşi kokular da olmamalıdır.

Zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlamak bu kadar basitmiş! Elinize 1 bardak su ve… - Resim : 2

Gerçek zeytinyağı hafif bir acılık içerebilir. Biraz tadına baktığınızda dilinizde hafif bir yanma ve acı tat hissediyorsanız, zeytinyağının kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.

Etiketler: yağ, zeytin, zeytinyağı