Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlere Almanya Kapıları Açtı! Almanya Yıllar Sonra Yeniden Türkiye'den...

Pandemi sürecinin de etkisiyle Almanya başta olmak üzere Avrupa’da birçok sektörde personel ihtiyacı arttı. Almanya Türkiye’den geçici misafir işçi alımı yapacağını duyurdu! İşte detaylar…

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlere Almanya Kapıları Açtı! Almanya Yıllar Sonra Yeniden Türkiye'den...

Almanya yıllar sonra yeniden işçi alımı için hareket geçti. Özellikle pandemi süreciyle birçok farklı sektörde oluşan açığın kapatılması için misafir işçi alımı gerçekleştirmek için çalışmalar başladı. Havalimanlarında görev alan çok sayıda personelini kaybetmesinin ardından çözüm olarak Türkiye’den geçici personeller temin etmek için geniş kapsamlı çalışma yürütülmesi hedefleniyor. Federal Ulaştırma bakanı Volker Wissing, SPD’li Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve SPD’i Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil’in işçi alımına ilişkin konuda uzlaşma sağladıkları ifade edildi. Bild am Sonntag Gazetesinde yer alan haber, vakit kaybetmeden Temmuz ayından itibaren binden fazla misafir işçi statüsünde personel alımı yapılması hedeflendiği bildirildi.

Hükümet Yetkilileri Anlaşmaya Vardı!

Yurt Dışında Çalışmak İsteyenlere Almanya Kapıları Açtı! Almanya Yıllar Sonra Yeniden Türkiye'den... - Resim : 1

Almanya’nın vakit kaybetmen işçi alımı için harekete geçeceğine dair haberlerin çıkmasının ardından Türkiye’den de birçok kişi şartları araştırmaya başladı. FDP’li Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, SPD’li Çalışma Bakanı Hubertus Heil, İçişleri Bakanı Nancy Faeser gibi önemli görevler yürüten hükümet yetkililerinin anlaşmaya vardıkları ifade edildi.

İhtiyaç duyulan personellerin geçici iş için yurt dışından Almanya’ya giriş yapmaları için çalışmaların başladığına işaret edildi. Bu kişilerin ülkeye girişlerinde kolaylık sağlanmasına ilişkin hazırlıklar yürütülmeye devam ediyor. Misafir işçi kapsamında istihdam edilmesi hedeflenen kişiler arasında Türkiye’den çok sayıda kişinin başvuru yapmaları bekleniyor.

Alman Çalışma Bakanı Detayları Açıkladı!

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, konuya ilişkin gazeteye yaptığı açıklamada konuya ilişkin detayları aktardı. Federal hükümet, acilen ihtiyaç duyulan personellerin geçici iş için yurt dışından temin edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu kişilerin Almanya’ya girişlerinin kolaylaştırılarak vakit kaybedilmemesi gerektiğini ifade etti.

Her türlü sömürüyü engelleyeceklerini ve işverenlerin toplu sözleşme ücret tarifesi üzerinden ödeme yapması gerektiğini de kaydetti. İşverenlerin gelecek personele konaklama imkanı sunması gerektiğinin de altı çizildi. Konuya ilişkin yeni detayların ise önümüzdeki dönemde açıklanması bekleniyor.

Etiketler: almanya, işçi alımı