Yüksek Kolesterol Bu Besinlerle Ortadan Kalkacak! Günde Sadece Bir Buçuk Bardak…

Kalp krizi ve felce neden olabilen ateroskleroz gibi sağlık sorunlarını tetikleyen yüksek kolesterol için beslenme uzmanları kritik tavsiyelerde bulundu. Bu besin damarların tamamen açılmasına yardımcı oluyor, kolesterolün düşmesini sağlıyor!

Yüksek Kolesterol Bu Besinlerle Ortadan Kalkacak! Günde Sadece Bir Buçuk Bardak…

Çağın en büyük sağlık sorunlarından biri olan yüksek kolesterol, kalp sağlığını en çok tehdit eden sağlık sorunlarının ilk sırasında geliyor. Kolesterol arttıkça damarlarda yağ birikmesi sorunu artış gösteriyor. Bu durum kan akışının zorlaşmasına neden oluyor ve yüksek kolesterol, kalp krizine yol açabiliyor.

Beslenme Uzmanları 4 Besine İşaret Ediyor

Öte yandan, kan dolaşımında ortaya çıkan yağlanmanın artmasıyla birlikte damar tıkanıklıkları ve kan pıhtılaşması riski de yüksek oranda artıyor ve bu durum kalp krizi riskinin yanı sıra felce de yol açabilen ateroskleroza da neden olabiliyor. Çağın en büyük problemlerinden biri olan yüksek kolesterol ve beraberindeki risklerden uzak durmak için beslenme uzmanları kritik tavsiyelerde bulunuyor.

Beslenme uzmanları, özellikle 4 besinin diyet listesine eklenmesinin yüksek kolesterol riskini önemli ölçüde azalttığını ifade ediyor. Daha sağlıklı bir kalp ve daha sağlıklı bir vücut için damarları temizleyen besinler arasında yulaf ezmesi, kuruyemiş, avokado ve zeytinyağına yer veriyor. Bu besinleri doğru yöntemlerle ve doğru miktarlarda tüketmek, yüksek kolesterol riskini azalttığı gibi kalp krizi ve felç risklerini de azaltıyor.

Yulaf Ezmesi

Yüksek Kolesterol Bu Besinlerle Ortadan Kalkacak! Günde Sadece Bir Buçuk Bardak… - Resim : 1

Yulaf ezmesi, “kötü kolesterol” olarak da bilinen düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterolü azaltmaya yardımcı oluyor ve yulaf ezmesi hem çözünen hem de çözünmeyen lifleri bir arada bulunduruyor. Cleveland Clinic araştırmalarına günde bir buçuk bardak pişmiş göre yulaf ezmesi kolesterol oranını yüzde 5-8 oranlarında düşürebilir.

Kuruyemiş Tüketimi

LDL kolesterolü düşürmek için tavsiye edilen bir diğer besin maddesi olan kuruyemiş tüketiminde de yulaf ezmesi ile birlikte tüketim tavsiye ediliyor. Uzmanlar, örneğin yulaf ezmesine, salatalara, yoğurda kuruyemiş eklenebileceğini ve bu basit yöntemle önemli bir sağlık değişimi yaşanabileceğini ifade ediyor.

Avokado ve Zeytinyağı

Avokadonun yüksek oranda yağ içermesi, bu besinin kolesterole yol açtığı algısını oluştursa da avokadodaki doymamış yağ asitleri, aslında kalp sorunları riskini azaltıyor. Mayo Clinic’ten uzmanlar, oluşturulan bir diyete mutlaka avokado eklenmesi gerektiğini ifade ediyor. Bununla birlikte doymuş yağ oranı yüksek yağlar yerine uzmanlar tekli doymamış yağ olan zeytinyağını tavsiye ediyor.

Etiketler: yüksek kolestrol