Yılmaz Gruda kimdir kaç yaşında? Usta oyuncu Yılmaz Gruda'nın son hali Yılmaz Gruda'nın hastalığı ne?

Kaldığı huzurevinde 94.yaşını kutlayan Yılmaz Gruda'nın son hali ve sağlık durumu merak edildi. Peki Türk sinema ve tiyatrosunun önemli oyuncularından olan Yılmaz Gruda kimdir, Yılmaz Gruda kaç yaşında? Yılmaz Gruda'nın son hali ve detaylar haberimizde.

Yılmaz Gruda kimdir kaç yaşında? Usta oyuncu Yılmaz Gruda'nın son hali Yılmaz Gruda'nın hastalığı ne?

Geçtiğimiz aylarda sağlık sorunlarıyla mücadele eden Yılmaz Gruda'nın hastaneye kaldırılmasının ardından sağlık durumu merak edilmişti.. Gruda'nın menajeri Tümay Özokur sosyal medya hesabından oyuncunun sağlık durumuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Ustamız, hocamız Yılmaz Gruda Şişli Etfal Seyrantepe Kampüsü kırmızı alanda yatmakta… Hekimler yoğun bakım ya da servise karar vermek üzere… 4 gün önce serviste 5 gün yatırıldı ve düzeldi diye çıkarıldı. Lütfen yoğun bakımda tedavisi yapılsın" ifadelerini paylaşılmıştı. Peki Türk sinema ve tiyatrosunun önemli oyuncularından olan Yılmaz Gruda kimdir, Yılmaz Gruda kaç yaşında? Yılmaz Gruda nereli? Yılmaz Gruda hangi film ve dizilerde oynadı? Yılmaz Gruda'nın son hali ve detaylar haberimizde.

Ünlü oyuncu, sanatçı, tiyatrocu yaşımını yitirdi. Geçtiğimiz gün kızı ve sevenleri kaldığı huzurevinde Gruda'nın 94.yaşını kutladı. Yılmaz Gruda‘nın yaş günü nedeniyle kaldığı huzurevinde kutlama yapıldı. Usta oyuncunun 94. yaş günü kutlamasına menajeri Tümay Özokur, kızı Elvan Gruda, torunu Emre ve fotoğrafçı Ece Oğultürk, menajer Burak Yıldız, basın danışmanı Hande Karamanoğulları ve Sıla Korkmaz katılmıştı.

Yılmaz Gruda kimdir kaç yaşında? Usta oyuncu Yılmaz Gruda'nın son hali Yılmaz Gruda'nın hastalığı ne? - Resim : 1

İşte Gruda'nın son hali ve detaylar

Yılmaz Gruda kimdir kaç yaşında? Usta oyuncu Yılmaz Gruda'nın son hali Yılmaz Gruda'nın hastalığı ne? - Resim : 2

YILMAZ GRUDA KİMDİR?

Yılmaz Gruda, 14 Temmuz 1930 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Ticaret Lisesindeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Gruda'nın yazdığı şiirler, 1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı.

1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk yaşamı, Ankara Devlet Tiyatrosu'na ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da görev yaptı. Bir süre yeniden memurluk hayatına dönüp muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca Tiyatrosu'nu yönetti.

Yılmaz Gruda kimdir kaç yaşında? Usta oyuncu Yılmaz Gruda'nın son hali Yılmaz Gruda'nın hastalığı ne? - Resim : 3

Oyuncu Tolga Tiğin ve Ayşen Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro oyunları da yazıp çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür. Sanatçının yayımlanmış eserleri bulunmaktadır. Kamera önünde de yer alan Yılmaz Gruda, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

Yılmaz Gruda, 25 Ekim 2020'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda, Anton Çehov'un Evliliğin Halleri'ni Çeviren/Derleyen/Yöneten ve oyuncusu olarak 90 yaşında sahnede yer almıştır.