Yeni emojiler tanıtıldı: Sürekli yanlış kullanılan o emoji tarihe karışacak!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da akıllı telefonlar ve Windows cihazlar için güncellenen emojiler için yeni tanıtımlar geldi. 2023 yılı için tanıtılan 31 yeni emoji dikkat çekmeyi başardı. Herkesin sıkça yanlış kullandığı o emojinin de böylece sonu geldi…

Yeni emojiler tanıtıldı: Sürekli yanlış kullanılan o emoji tarihe karışacak!

Teknolojinin ve beraberinde akıllı telefonların çok daha yaygın bir hale gelmesiyle birlikte herkesin hayatının bir parçası haline gelen emojiler, her yıl düzenli olarak yeni emojiler yayınlayan Emojipedia tarafından yeni halleriyle tanıtıldı. Her yıl yapılan duyuru ile bir sonraki yıl kullanılacak olan emojiler tanıtılıyor ve 2023 yılında emojilere 31 adet yenisi eklenecek. Sohbet uygulamalarında insanların sıkça başvurduğu ve neredeyse her türlü durum ve ifadeyi anlatabilen emojilerin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan yeni paketinin taslağı paylaşıldı. Bu yılki taslak listesinde 31 yeni emoji bulunuyor.

Yeni Emoji Paketi Tanıtıldı

Yeni emojiler tanıtıldı: Sürekli yanlış kullanılan o emoji tarihe karışacak! - Resim : 1

Dünyada 17 Temmuz günü “Dünya Emoji Günü” olarak kabul ediliyor ve Dünya Emoji Günü’ne birkaç gün kala Emojipedia’dan yeni emojiler geldi. Yapılan açıklamada 31 adet yeni emojinin Android, iOS ve Windows’a ekleneceği duyurulurken, Unicode Konsorsiyumu tarafından paylaşılan Emoji 15.0 paketinde geyik başı, karga, denizanası ve “çak bir beşlik” gibi yeniliklerin yer alması dikkat çekti. ShiftDelete haberine göre önümüzdeki aylardan itibaren kullanıma hazır olacak olan Emoji 15.0 sürümü, yeni emojilerin farklı işletim sistemlerinde farklı görünebileceğini belirtiyor. Ancak yine de taslak halinde yayınlanan emojilerin en azından nasıl görüneceklerine dair fikir yürütülebiliyor.

Yanlış Emoji Kullanımına Son!

Emojipedia tarafından yayınlanan yeni emoji paketinde sıra dışı ve ilgi çekici tasarımlar olsa da kullanıcıların uzun zamandır yanlış şekilde kutlandığı “katlanmış eller(?)” emojisi de yerini sonunda “çak bir beşlik” emojisine bırakıyor gibi görünüyor. Birçok kişinin “çak” amacıyla kullandığı “katlanmış eller” emojisinin aslında “karşı taraftan rica etmek” anlamında kullanılması gerekiyordu. Şimdi ise paketle gelen “çak bir beşlik emojisi” bu karışıklığı giderebilir. Ancak sohbet sırasında yeni “çak bir beşlik” emojisine alışmak da kullanıcıların biraz zamanını alabilir.

Bu Kez İnsan Figürü Yok

Paketteki diğer yeniliklerde ayrıca şaşırarak titreyen (şok olmuş) bir yüz, pembe bir kalp, eşek, kaz, geyik başı, karga, denizanası ve flüt eklentileri bulunuyor. Ayrıca uzun zaman sonra ilk kez pakette yeni bir insan figürü de yer almıyor. Yeni Emoji 15.0 desteği işletim sistemleri ve web siteleri için farklı tarihlerde sunulacak.

Etiketler: yeni emojiler