Yaşlı Bakım Sigortası Geliyor: Bakan Işıkhan, Pilot Uygulama ve Tarih Hakkında Bilgi Verdi! Yaşlı Bakım Sigortası Projesi Ne Zaman Başlayacak?

Yaşlı bakım sigortası, Cumhurbaşkanı’nın seçim vaatlerinden biriydi. Bu konuda uzun süredir çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Yaşlı bakım sigortası, Bakanlığımızın ürettiği ve tüm vatandaşlarımızın faydalanacağı çok önemli bir hizmettir. Bu konunun gündeme alınması için Sayın Cumhurbaşkanı’mızla görüştük” dedi.

Yaşlı Bakım Sigortası Geliyor: Bakan Işıkhan, Pilot Uygulama ve Tarih Hakkında Bilgi Verdi! Yaşlı Bakım Sigortası Projesi Ne Zaman Başlayacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir’de gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaşlı bakım sigortası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere de değinen Işıkhan, “İzmir Büyükşehir’in kaderinin değişmesini istiyoruz. Bu sizlerin sayesinde olacak inşallah. Teşkilatlarımız, MKYK üyelerimiz, vekillerimiz zaten alanda çalışıyorlar” dedi.

 

YAŞLI BAKIM SİGORTASI NE ZAMAN HAYATA GEÇECEK?

Bakan Işıkhan, yaşlı bakım sigortasının ne zaman hayata geçeceği ile ilgili şunları söyledi:

Yaşlı bakım sigortası, Cumhurbaşkanı’nın 5 yıllık seçim vaatleri arasında yer alıyor. Bu konunun gündeme gelmesi için çalıştık. Bakanlığımız bu projeyi üretti ve hayata geçirmek için hazırız. İnşallah tüm vatandaşlarımızın yararlanacağı çok önemli bir hizmet olacak. Yaşlı bakım sigortası, nüfusumuzun yaşlanması nedeniyle çok gereklidir. Bu sigorta ile yaşlılıkta bakıma ihtiyaç duyan kişilere devlet destek verecek. Hem evde hem de kurumlarda bakım hizmeti sunulacak. Bu sigorta, sadece yaşlılar için değil, engelli ve kronik hastalar için de geçerli olacak. Yaşlı bakım sigortası, 2024 yılında pilot uygulama olarak başlayacak. 5 ilde pilot uygulama yapılacak ve sonuçları değerlendirilecek. Pilot uygulama başarılı olursa, 2025 yılında tüm Türkiye’ye yaygınlaştırılacak.

BAKAN IŞIKHAN’DAN İSTİHDAM VURGUSU

Bakan Işıkhan, İzmir programı kapsamında ilkokul döneminde okuduğu Vali Kazım Paşa İlkokulu’nu da ziyaret etti. Burada öğrencilerle sohbet eden Işıkhan, kendi hayat hikayesinden örnekler verdi.

Bakan Işıkhan, ilkokulda okurken diş doktorunun yanında çalıştığını anlattı. “Herkes bize iş bekliyor ama gençlerimizi ve kadınlarımızı istihdama katılmaları için teşvik etmemiz lazım. İşin küçüğü büyüğü olmaz. İş, iştir.” diyen Işıkhan, ustaların çırak bulamadığından da şikayet etti.

Bakan Işıkhan, sanayide ve berberlerde çırak yetişmediğini belirterek, “Bu konuda sizlerin çok önemli rolleri var. Türkiye Yüzyılı’na yakışan bir çalışma hayatı oluşturmak istiyorsak burada ben kardeşiniz olarak politikaların geliştirilmesi ve uygulanmasında yanınızda olacağım. Ama asıl aktörler sizlersiniz. Siz olmadan biz hiçbir şey yapamayız.” ifadelerini kullandı.

BAKAN IŞIKHAN’DAN İZMİR ELEŞTİRİSİ

Bakan Işıkhan, İzmir’e her geldiğinde kentin durumuna üzüldüğünü söyledi. İzmir Körfezi’nin kirli olduğunu, İzmir’de fuar kültürü, kültür, sanat olmadığını dile getiren Işıkhan, “Ekonomi bazen risk altında olabilir ama sizlerden ricam bu yönetimi inşallah Allah izin verirse AK Parti teşkilatına teslim etmemiz lazım değil mi? İnşallah. Bunu şu açıdan söylüyorum. Özellikle yerel yönetimlerde AK Belediyeciliğin sunmuş olduğu hizmetleri görmek için sadece bakmanız yeterli.” dedi.

Bakan Işıkhan, okul bahçesindeki halı sahada antrenman yapan çocuklarla da bir araya geldi, penaltı atışı yaptı.