Yargı'nın Merdan'ı Cezmi Baskın kimdir, kaç yaşında? Yargı'nın Merdan'ını kim oynuyor? Merdan'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Cezmi Baskın, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmenidir. 1949 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, Bakırköy Halkevi’nde tiyatroya başlamış ve Ankara Sanat Tiyatrosu’nda uzun yıllar çalışmıştır. Çeşitli sinema filmleri ve televizyon dizilerinde rol alan Baskın, son olarak Yargı dizisinde Merdan karakterini canlandırmaktadır.

Yargı'nın Merdan'ı Cezmi Baskın kimdir, kaç yaşında? Yargı'nın Merdan'ını kim oynuyor? Merdan'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç?

Show TV’nin yeni dizisi Yargı’nın kadrosunda yer alan Cezmi Baskın, dizide Merdan karakterine hayat veriyor. Merdan, Yargıtay Başkanlığı’nda çalışan bir memur olarak karşımıza çıkıyor. Dizideki rolüyle ilgili konuşan Baskın, “Merdan çok dürüst, çalışkan ve adaletli bir insan. Ama biraz saf ve saf olduğu için de başına türlü işler geliyor. Dizide hem komik hem de dramatik sahnelerim var. Ben de bu tür rolleri seviyorum” dedi.

Yargı dizisi Merdan kimdir? Merdan'ı kim oynuyor? 

Yargı dizisinde Merdan karakterini Cezmi Baskın canlandırmaktadır. 

Yargı'nın Merdan'ı Cezmi Baskın kimdir, kaç yaşında? Yargı'nın Merdan'ını kim oynuyor? Merdan'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 1

Cezmi Baskın kimdir?

Cezmi Baskın, tiyatro kökenli bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. 1949 yılında İstanbul’da doğan Baskın, Bakırköy Halkevi’nde amatör olarak tiyatroya başladı. Daha sonra aynı tiyatroda stajyer oyuncu olarak çalıştı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi’nde eğitimini tamamladı. Ayla Algan ve Beklan Algan’ın eğitmenliğini üstlendiği LCC Language and Culture Center’da tiyatro eğitimi aldı. Bir süre Grup Oyuncuları’nda çalışan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatroları’nda da görev yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu’nda zorunlu şehir değiştirmeler ve askerlik süresi hariç uzun yıllar hizmet verdi. Bu tiyatronun genç oyuncular yetiştirme çabalarına eğitmen olarak katıldı.

Cezmi Baskın'ın hayat hikayesi

Baskın, sinema ve televizyon alanında da birçok yapımda yer aldı. Çark, Bizimkiler, İkinci Bahar, Cahide, Ateşten Gömlek ve Kurtuluş gibi dizi filmlerinin yanı sıra Hiçbiryerde, 9, O Da Beni Seviyor, Vizontele, Derviş, Kahpe Bizans, Eylül Fırtınası, Duruşma, Sen de Gitme Triandafilis, İntikam Zamanı, Kısık Ateşte 15 Dakika, Beynelmilel gibi sinema filmlerinde rol aldı. Özellikle Bizimkiler dizisindeki Ressam İbrikçi rolüyle hafızalara kazındı. Cezmi Baskın aynı zamanda bir yönetmen olarak da çalışmalar yaptı. Ankara Sanat Tiyatrosu ve Gökkuşağı Oyuncuları’nda çok sayıda oyun yönetti ve gençlik oyunları sahneledi. Yurt dışında gözlem ve inceleme gezileri yaptı. Oradaki Türk ve yabancılara eğitmen olarak deneyimlerini aktarmaya çalıştı. Yurt dışında Türklerin yaptığı oyunlarda oynadı. Avusturya’da Afro - Asiatische Institut’ta workshop çalışmaları yapan Cezmi Baskın, kendi projelerini de Avrupa’nın çeşitli kentlerinde uyguladı ve oynadı. Robert Schneider’in Pislik isimli oyunu ile İsviçre, Avusturya ve Almanya’ya turne düzenledi. Baskın, ÇASOD (Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği) ve FIA (Uluslararası Aktörler Federasyonu) üyesidir. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nin geleneksel Nazım Günleri’nde, Yılmaz Onay tarafından okuma tiyatrosu olarak sahnelenen Nâzım Hikmet oyunlarında, 2004 yılından bu yana gönüllü olarak rol almaktadır. 5 Nisan 2023’te TİP’e katıldı.

Yargı'nın Merdan'ı Cezmi Baskın kimdir, kaç yaşında? Yargı'nın Merdan'ını kim oynuyor? Merdan'ın mesleği ne, boyu ve kilosu kaç? - Resim : 2

Cezmi Baskın, kalabalıktan uzak, sakin ve özel ortam olarak değerlendirdiği Bozcaada’da evi olan bir sanatçıdır. Oyunculuktan arta kalan zamanlarda İstanbul’dan kaçıp özenle uğraştığı üzüm bağlarıyla ilgilenmektedir. Aynı zamanda marka olarak “Cezz” adı ile zeytinyağı üretip satmaktadır. Cezz’in zeytinyağlarına ve diğer ürünlerine www.cezz.com.tr ile 0537 286 00 10 numaralı sipariş hattından ulaşılabilmektedir. Baskın, 2005 yılından beri Çisel Baskın ile evlidir.

Cezmi Baskın kimdir?

Cezmi Baskın, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmenidir.

Cezmi Baskın nereli?

Cezmi Baskın, İstanbul doğumludur.

Cezmi Baskın kaç yaşında?

Cezmi Baskın, 74 yaşındadır.

Cezmi Baskın hangi dizide oynuyor?

 Cezmi Baskın, Show TV’nin Yargı dizisinde Merdan karakterini canlandırıyor.

Cezmi Baskın’ın eşi kimdir?

Cezmi Baskın’ın eşi Çisel Baskın’dır.

Cezmi Baskın’ın Bozcaada’daki işi nedir?

Cezmi Baskın, Bozcaada’da üzüm bağı ve zeytinlik işletiyor. Ayrıca “Cezz” markasıyla zeytinyağı ve reçel üretiyor.