Yapılandırma Ödemeleri İçin Süre Uzatıldı! SGK 3 Ağustos’a Kadar Başvuruların Süreceğini Duyurdu

Motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemeleri son gün 3 Ağustos! Yapılan son açıklama ile 31 Temmuz itibari ile biten yapılandırma sürecine ek süre tanımlandı. Detaylar haberin devamında...

Yapılandırma Ödemeleri İçin Süre Uzatıldı! SGK 3 Ağustos’a Kadar Başvuruların Süreceğini Duyurdu

SGK'dan gelen son açıklama ile motorlu ve taşıtlar ve gelir vergisi ödemelerinin süresi uzatıldı. Son gelişme ile 3 Ağustos gece 23.59'a kadar ödemeler yapılabilecek. İşte haberin detayları...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre; borç yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri 3 Ağustos'a kadar uzatıldı. Ayrıca Motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin, 31 Temmuz son günüyken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre; yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos, saat 23:59’a kadar uzatıldı.

Borç yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri 3 Ağustos'a kadar uzatıldı. Yine motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin ikinci taksit ödemelerinin, 31 Temmuz son günüyken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan açıklamaya göre; yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresi 3 Ağustos, saat 23:59’a kadar uzatıldı.

Borç yapılandırmasına 5 milyon 484 bin mükellef başvurdu. 8 milyon yapılandırma dosyası oluşturuldu. 370 milyar 477 milyon liralık alacak yapılandırıldı.

Yapılandırmada birinci ve ikinci taksit ödemeleri için 3 Ağustos, son gün.

İlk taksit ödeme süresi uzatıldığından birinci ve ikinci taksitlerin birlikte ödenmesi gerekiyor. Yapılandırmadan sağlanan ceza indiriminin bozulmaması için ödemelerin aksatılmaması şart.

Borçlar, peşin veya 48 aya kadar taksitler halinde ödenebiliyor

Vergi borcunu ödemek için vergi dairesine gitmek zorunluğu bulunmuyor.