Yapı Kredi'den KOBİ'lere bir finansman daha! İGE teminatlı krediler duyuruldu! Finansman ihtiyaçları için KOBİ’lere destek!

İhracat yapan ya da ihracata yeni başlayacak olan KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması için İGE teminatlı krediler Yapı Kredi’den verilecek! İşte detaylar…

Yapı Kredi'den KOBİ'lere bir finansman daha! İGE teminatlı krediler duyuruldu! Finansman ihtiyaçları için KOBİ’lere destek!

İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) teminatı ile kredi olanakları sağlayan Yapı Kredi Bankası, hali hazırda ihracatçı olan veya ihracata yeni başlayan KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Kredi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yeterli teminatta bulunmayan ihracatçı veya ihracat potansiyeli bulunan KOBİ’ler ve döviz kazandırıcı faaliyetlerde bulunan işletmelere destek sağlanacak. Söz konusu destek ile ihracatçı işletme sayısının ve ihracat hacimlerinin artırılması amaçlanmaktadır.

İHRACATÇILARA YAPI KREDİ’DEN KREDİ DESTEĞİ!

Yapı Kredi'den KOBİ'lere bir finansman daha! İGE teminatlı krediler duyuruldu! Finansman ihtiyaçları için KOBİ’lere destek! - Resim : 1

Yapı Kredi Bankası üzerinden İhracatı Geliştirme A.Ş (İGE) teminatlı krediler ile işletmelerin ihracat faaliyetlerine yönelik destek sağlaması hedeflenmektedir. İGE kefaletinden sadece KOBİ firmalar yararlanabilmektedir. Bu kapsamda 250 kişiden az çalışanı bulunan ve yıllık net satışları ve aktif büyüklüğü 250 milyon TL’yi aşmayan firmalar bu kapsamda KOBİ olarak tanımlanmıştır.

İhracatçılar Birliğine üye firmaların kullanabileceği kredi ile Yapı Kredi aracılığıyla İGE teminatlı krediler sağlanmaktadır. Özkaynak Destek Programı kapsamında, İGE ve Yapı Kredi arasında imzalanan protokol kapsamında ihracatçı KOBİ’lere destek sunulması hedeflenmektedir. İGE teminatlı kredi, kredi tutarı kadar ihracat taahhüdüne istinaden ödemesi tek seferde gerçekleşecek sabit giderler ile mal ve hizmet alımlarına ait faturalar, kira ödemeleri gibi çeşitli ödemelerde kullanılabilmektedir.

KREDİ ŞARTLARI NELERDİR?

Yapı Kredi Bankası İGE teminatlı krediler kapsamında belirlenen kredi şartlarını sağlayan KOBİ’ler söz konusu kredi desteğinden yararlanabilmektedir. Firmanın KOBİ tanımına uygun olması, İhracatçılar Birliğine üye olması aranan temel şartlar arasında yer almaktadır.

15 MİLYON TL’YE KADAR KREDİ FIRSATI

KOBİ tanımına uyan ve İhracatçılar Birliğine üye işletmeler ilgili işletmeler, azami 12 ay kredi vadesi ile kredilerini kullanabilmektedir. Kullandırılacak kredilerde ayrıca İGE tarafından yüzde 80 oranında teminat sağlanmaktadır.

Azami kredi tutarı ise firma – risk grubu kapsamında 15 milyon TL olarak belirlenmiştir. Yapı Kredi Bankası şubelerinden KOBİ’lerin İGE teminatlı kredi desteklerine başvuru işlemlerini yapmaları mümkündür.