Yalı Çapkını Halis Ağa kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa'yı kim oynuyor, gerçek adı ne?

Çetin Tekindor, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve eğitmen olarak tanınan başarılı bir sanatçıdır. Yılan Hikayesi, Bir İstanbul Masalı, Babam ve Oğlum, Karadayı, İçerde gibi pek çok popüler yapımın kadrosunda yer almıştır. Çetin Tekindor’un hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Yalı Çapkını Halis Ağa kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa'yı kim oynuyor, gerçek adı ne?

Çetin Tekindor, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı ve eğitmen olarak tanınan başarılı bir sanatçıdır. Yılan Hikayesi, Bir İstanbul Masalı, Babam ve Oğlum, Karadayı, İçerde gibi pek çok popüler yapımın kadrosunda yer almıştır. Çetin Tekindor’un hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa'sı kimdir? Kim oynuyor?

Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa'sını Çetin Tekindor oynamaktadır.

Yalı Çapkını Halis Ağa kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 1

Çetin Tekindor kimdir?

Çetin Tekindor, 16 Temmuz 1945’te Sivas’ta dünyaya geldi. Babası Sivas Valiliği’nde memur, annesi ise ev hanımıydı. Tekindor, ilkokulu Sivas’ta, ortaokulu ise Ankara’da okudu. Liseyi ise Ankara Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Lise yıllarında tiyatroya ilgi duymaya başlayan Tekindor, Ankara Devlet Konservatuarı’na girdi. 1970 yılında konservatuvardan mezun olan Tekindor, IV. Murat adlı oyun ile tiyatro sahnelerine çıktı. Devlet Tiyatroları’nda ve özel tiyatrolarda pek çok oyunda rol aldı. Tiyatro kariyeri dışında tanınması daha çok seslendirme çalışmalarıyla oldu. Pek çok filmde Robert Redford’u seslendiren Tekindor, ayrıca Anthony Hopkins, Al Pacino, Dustin Hoffman, Sean Connery, Jack Nicholson, Clint Eastwood, Morgan Freeman, Robert De Niro gibi ünlü oyuncuların da sesi oldu. Seslendirme sanatçılığının yanı sıra eğitmenlik de yapan Tekindor, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda ve Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde sahne ve diksiyon dersleri verdi.

Çetin Tekindor'un hayat hikayesi

Çetin Tekindor, televizyon ve sinema dünyasına da adım attı. İlk olarak 1983 yılında Yücel Çakmaklı’nın yönettiği Küçük Ağa dizisinde rol aldı. Bu dizide canlandırdığı Halis Ağa karakteri ile tanındı. Ardından 1987 yılında Başar Sabuncu’nun yönettiği Kaçamak adlı filmde Müjde Ar ile başrolü paylaştı. Bu film, Tekindor’un sinema kariyerinin başlangıcı oldu. Daha sonra Dönemeç, Önce Canan, Son Türbedar, Kerem gibi dizilerde ve TV filmlerinde rol aldı. 1999 yılında ise Yılan Hikayesi adlı dizide Sinan adında Kral lakaplı önemli bir rol üstlendi. Bu dizi, Tekindor’un televizyon dünyasında büyük bir çıkış yapmasını sağladı. Tutku Çemberi, Üzgünüm Leyla, Çaylak gibi dizilerde de rol alan Tekindor, 2003 yılında Karşılaşma adlı filmde oynadığı rol ile Ankara Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. Aynı yıl, Bir İstanbul Masalı adlı dizide Ömer Arhan rolüyle izleyici karşısına çıktı. Bu dizi, Tekindor’un en çok beğenilen ve takdir edilen performanslarından biri oldu.

Yalı Çapkını Halis Ağa kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 2

Çetin Tekindor, 2004 yılında Ahmet Ümit’in aynı adlı polisiye romanından uyarlanan Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı dizide rol aldı. Aynı yıl, Anlat İstanbul adlı filmde de yer aldı. 2005 yılında ise Çağan Irmak’ın yönettiği Babam ve Oğlum adlı filmde İzmirli köy ağası Hüseyin Efendi’yi canlandırdı. Bu film, Tekindor’un sinema kariyerindeki en büyük başarılarından biri oldu. Film, hem gişede hem de eleştirmenler tarafından büyük beğeni topladı. Tekindor, bu filmdeki performansı ile 27. SİYAD Türk Sineması Ödülleri’nde ve 13. ÇASOD Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini aldı. Tekindor, Ödünç Hayat, Kabuslar Evi-Hayal-i Cihan, İlk Aşk, Ulak, Güz Sancısı, Karadayı, İçerde, Ayla, Mehmed Bir Cihan Fatihi, Hay Sultan gibi pek çok yapımda da rol alarak sanat hayatını sürdürdü. Çetin Tekindor, 1987 yılında oyuncu Zerrin Tekindor ile evlendi. On ay sonra boşanıp tekrar evlendiler. Sonra tekrar 1999 yılında boşandılar. Hira (d. 23 Eylül 1989) adında bir kızı vardır.

Yalı Çapkını Halis Ağa kimdir, kaç yaşında? Yalı Çapkını dizisinin Halis Ağa'yı kim oynuyor, gerçek adı ne? - Resim : 3

Çetin Tekindor kaç yaşında?

Çetin Tekindor, 16 Temmuz 1945 doğumlu olup, 78 yaşındadır.

Çetin Tekindor hangi burç?

Çetin Tekindor, yengeç burcudur.

Çetin Tekindor hangi dizilerde oynadı?

Çetin Tekindor, Küçük Ağa, Yılan Hikayesi, Bir İstanbul Masalı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Karadayı, İçerde, Mehmed Bir Cihan Fatihi, Hay Sultan gibi dizilerde oynadı.

Çetin Tekindor hangi filmlerde oynadı?

Çetin Tekindor, Kaçamak, Karşılaşma, Anlat İstanbul, Babam ve Oğlum, İlk Aşk, Ulak, Güz Sancısı, Ayla gibi filmlerde oynadı.

Çetin Tekindor’un eşi kim?

Çetin Tekindor’un eşi, oyuncu Zerrin Tekindor’dur. Çift, iki kez evlenip boşanmıştır.

Çetin Tekindor’un çocuğu var mı?

Çetin Tekindor’un Hira isminde bir kızı vardır.