Xiaomi, Nokia’nın Tahtını Elinden Almaya Geliyor! Yeni Model Çok Şaşırtacak…

Son yıllarda dünyada teknoloji pazarında sesini güçlü şekilde duyurmayı başaran Xiaomi, şimdi de gözünü Nokia’nın koltuğuna dikti. Xiaomi, Qin F22 Pro modeli üzerindeki çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

Xiaomi, Nokia’nın Tahtını Elinden Almaya Geliyor! Yeni Model Çok Şaşırtacak…

Bilindiği üzere Nokia, bir dönem telefon pazarını domine eden uluslararası bir marka halindeydi. Ancak akıllı telefonların hayatımıza girmeye başlamasıyla birlikte Nokia bu pazarı elinden kaçırmaya başladı ve küresel pazarda Apple ve Samsung, çok ciddi söz sahipleri haline geldi. Yine de pazarda kalmaya çalışan Nokia, şimdilerde retro model tasarımları ve ucuz fiyat yöntemi ile kullanıcılara ulaşmaya çalışıyor. Ancak Nokia’nın bu koltuğuna bu kez de Xiaomi gözünü dikti. Xiaomi, Çin’de Xiaomi 12S modellerini tanıttı ancak dev firma şimdilerde neredeyse kimsenin beklemediği bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Xiaomi Tuşlu Telefonla Geliyor

Teknoloji pazarına güçlü şekilde giriş yapan Xiaomi, geçtiğimiz hafta Çin’de Xiaomi 12S modellerini tanıttı. Genel olarak ürünlerini sektör trendlerine göre belirleyen ve buna göre piyasaya süren Xiaomi, 2022 yılı itibariyle neredeyse kimsenin beklemediği bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Xiaomi şirketi, “Xiaomi Qin F22 Pro” veya “Duoqin F22 Pro” olarak isimlendirilmesi beklenen bir tuşlu telefon üzerinde çalışmalarına son sürat devam ediyor. Ancak tuşlu olması ile yanıltıcı olabilecek olan bu model, buna rağmen birçok akıllı telefon ile rekabet edebilecek düzeyde geliştiriliyor.

“Tuşlu Akıllı Telefon” Yolda

Xiaomi, Nokia’nın Tahtını Elinden Almaya Geliyor! Yeni Model Çok Şaşırtacak… - Resim : 1

Çoğunluğun “Xiaomi Qin F22 Pro” ismiyle beklediği ancak “Duoqin F22 Pro” ismine de sahip olabileceği belirtilen bu tuşlu telefon, hemen hemen herkesin bildiği tuşlu telefon konseptini geri getirmeye hazırlanıyor. Daha önce bu alanda benzer adımlar atan şirketin bir sonraki ürünü de bu doğrultuda piyasaya sürülecek. Ayrıca bu modelin dokunmatik ekranı ve birçok telefonda bulunmayan Android 12 gibi detayları da kullanıcılarını üzmeyecek. Yani bu model aslında “tuşlu akıllı telefon” olarak üretilecek.

Tuşlu Akıllı Telefonun Özellikleri

Xiaomi’nin piyasaya sürmeye hazırlandığı Qin F22 Pro modelinde 640 x 960 piksel çözünürlüklü LCD panel bulunacak ve telefon ayrıca MediaTek G85 işlemciden güç alacak. 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen yonga seti, iki 2.0 GHz ARM Cortex-A75 ve altı 1.8 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine sahip olacak ve buna ek olarak Mali-G52 MC2 grafik birimi de modelde yer alacak. Telefon 4 GB RAM ve 128 GB depolama ile satışa sunulacak. 2 MP ön kamerasının yanı sıra 8 MP arka kamerası olacak olan modelde 10W destekli 2150 mAh’lık bir batarya yer alacak.

Etiketler: xiaomi, tuşlu telefon