Windows Defender Nasıl Kapatılır?

Windows Defender nasıl kapatılır, yazımızı hazırladık. Sizler de Windows Defender kapatmak istiyorsanız yazımızı inceleyebilir; Windows Defender kapatma işlemleri için kafanıza takılan tüm sorulara sayfamız üzerinden cevap bulabilirsiniz.

Windows Defender Nasıl Kapatılır?

Windows Defender kapatma işlemi Microsoft Windows'un antivirüs programı olan Windows Defender ile gerçekleştirilir. İsterseniz bilgisayarınızdan tamamen silerek uygulamadan kısa sürede kurtulabilirsiniz.

Windows Defender Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? 

Windows defenler kapatma işlemleri için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Defender'i kapatmak için ilk olarak başlangıç menüsüne giderek ayarlar kısmına giriş yapın.

  • Karşınızda açılan pencereden güncelleştirme ve güvenlik bölümünde yer alan virüs ve tehdit koruması yazan bölüme dokunun. Bu bölümde “ayarları yönet” kısmından defender'i kolaylıkla kapatabilirsiniz. Gerçek zamanlı korumaya kapalı konuma getirdiğiniz an Windows Defender’i iptal etmiş olursunuz.

  • Windows 10'un önceki versiyonlarında virüs tehdit koruması bölümü, virüs tehdit koruması ayarları olarak yer alabilir. Ayarlara ulaşarak Windows Defender'i silebilirsiniz. Windows Defender kapatma işlemi kısa süreliğine kalıcı olarak yapılır. Windows Defender’i kapattığınız an indirdiğiniz dosyalar taranmadan bilgisayara yüklenecektir.

  • Windows 10 sürümünde bilgisayarı yeniden açtıktan sonra kapattığınız Defender uygulaması yeniden güncellenir. Bilgisayarınızı yeniden açarak aynı işlemleri yaptığınız takdirde Windows Defender'den kolayca kurtulabilirsiniz.

  • Bilgisayarınızın antivirüs programı varsa gerçek zamanlı tarama özelliğini kapatarak ta bu uygulamayı silebilirsiniz.

Windows Defender Nedir? 

Windows Defender Nasıl Kapatılır? - Resim : 1

Windows Defender bütün Windows işletim sistemlerine sahip olan bilgisayarların güvenlik esaslı bir yazılımıdır. İşletim sistemi ile otomatik olarak kaydedilen Windows Defender indirilen dosya ve klasörlerinizi tarayarak güvenliğinizi artırır. Windows Defender harici bir Antivirüs programı kullanmayan kullanıcıların cihaz ve yazılım güvenliğini arttırarak antivirüs programlarına karşı koruma kalkanı oluşturur. Ücretsiz bir koruma yazılımı olan Mikrosoft  Defender, Windows 2000, Vista ve 7 işletim sistemlerine  otomatik olarak yüklenir.

Windows işletim sisteminin diğer sürümlerinde de otomatik olarak yüklü halde gelen güvenlik programı antivirüs ve koruma kalkanı olmayan işletim sistemlerini casus yazılımlara karşı koruyarak cihazınızın kullanım ömrünü arttırır. Kullanıcı isteklerine göre Windows Defender kapatma için antivirüs koruması sağlayan programları kullanabilirsiniz. Windows'un güvenlik yazılımını yukarıda belirtilen adımları izleyerek kapatabilir; program ekle, kaldır özelliğini kullanarak kısa sürede yazılımı sorunsuz, emniyetli şekilde devre dışı bırakabilirsiniz.