Windows 12 Artık Yola Çıktı! Microsoft Köklü Bir Değişikliğe Gidiyor!

Geçen yıl Windows 11’i duyuran ve kullanıcılarını en yeni işletim sistemine yönlendiren Microsoft, 2024 yılında Windows 12’yi duyuracak. Windows 12 ile birlikte Microsoft sil baştan değişecek. Gündeme gelen iddialar kullanıcıları heyecanlandırıyor.

Windows 12 Artık Yola Çıktı! Microsoft Köklü Bir Değişikliğe Gidiyor!

Bilindiği üzere Microsoft, son olarak geçtiğimiz yıl Windows 11’i duyurmuştu. Kullanıcılarını yeni işletim sistemine yönlendiren Microsoft, 2024 yılında da Windows 12’yi duyuracak. Yaklaşmakta olan Windows 12 ile Microsoft adeta sil baştan değişecek ve yepyeni bir hal alacak. 2024 yılında gelecek olan Windows 12 ile birlikte Microsoft da güncelleme aralığını değiştirecek. Windows için oldukça radikal bir değişime giden Microsoft, artık değiştireceği güncelleme aralığı ile birlikte her 3 yılda bir güncelleme yaparak Windows’a geçecek. Gündeme gelen iddialara ve elde edilen bilgilere göre Windows 12 de 2024 yılında gelecek.

Microsoft’tan Geri Dönüş Sinyalleri

Windows Central’in hazırladığı son rapora göre Microsoft, yeni Windows’u kullanıcılarına sunmadan önce stratejik bir değişiklik yapıyor. Eski stratejisine dönüş yapacağı ifade edilen Microsoft, iddialara göre “Windows 11 Sun Valley 3” isimli yıllık güncellemesini şimdiden iptal etme kararı ve tamamen yeni bir işletim sisteminin çalışmalarına başladı. İddialara göre Microsoft’un bu stratejik hamlesi ile geliştirilen yeni işletim sistemi doğrudan “Windows 12” olarak adlandırılacak ve bu güncelleme 2024 yılında gelecek. Bilindiği üzere Microsoft daha önce her 3 yılda bir yeni sisteminin duyuruyordu ve son olarak 2021’de Windows 11 güncellemesi gelmişti. Microsoft şimdi Windows 11 ile birlikte bu sisteme geri dönüş yapıyor olabilir.

4 Büyük Güncelleme Yayınlanacak

Windows 12 Artık Yola Çıktı! Microsoft Köklü Bir Değişikliğe Gidiyor! - Resim : 1

Elde edilen bilgilere göre bu değişiklik sonrasında Windows 11 güncelleme aralığında da değişiklikler yapılacak. Geri dönüş stratejisi olarak da yorumlanan ve “Moments” ismi verilen bu strateji ile 2024 yılına kadar Windows 11 için yıl içinde 4 büyük güncelleme yayınlanacak. Ancak Insider programında kayıtlı olan kullanıcılar beta testleri de sık sık almaya devam edecek.

Windows Kullanıcılarını Sürpriz Bekliyor Olabilir

Microsoft 2015 yılında tanıttığı Windows 10 ile yıllık 2 büyük güncelleme paylaşmıştı ve daha sonra Windows 11 ile her yıl büyük güncellemeler yayınlayacağını açıklamıştı. Yeni kararla birlikte Windows kullanıcılarını sürpriz bir değişiklik bekliyor olabilir.

Etiketler: microsoft, windows