Whatsapp'ta Yenilik: Ekran Paylaşma Özelliği Geldi! Bu Özelliği Çok Seveceksiniz

WhatsApp, dünyanın en popüler uygulamalarından biri olarak sürekli olarak yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Gelecek yakın güncelleme ile birlikte uygulamaya eklenecek olan yeni özellikler paylaşıldı. Bu iki özellik hakkındaki detaylar hızla sosyal medyada yayıldı. İşte bu yeni özelliklerle ilgili tüm detaylar..

Whatsapp'ta Yenilik: Ekran Paylaşma Özelliği Geldi! Bu Özelliği Çok Seveceksiniz

Milyarlarca kullanıcısı olan WhatsApp, kullanım deneyimini geliştirmek amacıyla yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Uzun bir süredir beklenen bu özellikler, kullanıcıların memnuniyetini artırmayı hedefliyor. Yeni özelliklerin duyurusu, Meta CEO'su Mark Zuckerberg tarafından yapıldı. Bu yeni özellikler, uygulamanın yeteneklerinde büyük bir atılımın işareti olarak değerlendiriliyor. Detaylar ve özelliklerin neler olduğuna dair daha fazla bilgi sunulduğunda, bu gelişmeler hakkında daha spesifik bir açıklama yapabilirim.

PİKSEL FOTOĞRAFLAR TARİH OLUYOR

WhatsApp uygulamasına gelecek olan özelliklerden birisi HD fotoğraf paylaşımı olacak. Fotoğrafları gönderirken kalitesinde büyük bir kayıp yaşayan kullanıcılar, sürekli olarak şikayetini dile getiriyordu. Görüntü kalitesinde yaşanan şikayetler üzerine fotoğrafları en iyi kalitede gönderip almaya yarayacak özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik ile birlikte piksel piksel olan fotoğrafların tarih olması bekleniyor.

 Fakat bilinenin üzerine yüksek görüntülü fotoğraflar daha fazla veri ve bellek kullanımına neden olacaktır. Kullanıcıların endişesi üzerine WhatsApp bu konuya da el attı. Kullanıcılarının endişesini gidermesiyle, uygulamadan gönderilen görüntüler için "Standart" kalite ayarlamasına sahip olacağını ve yüksek veri kullanımını engelleyeceği belirtiliyor.

Whatsapp'ta Yenilik: Ekran Paylaşma Özelliği Geldi! Bu Özelliği Çok Seveceksiniz - Resim : 2

EKRAN PAYLAŞMA ÖZELLİĞİ

Kullanıcısına HD deneyimini yaşatmak isteyen WhatsApp, mesajlar bölümünde fotoğraf eklerken ekranın üstünde yer alan "HD" seçeneği ile kalitesini değiştirebilecek. Yüksek veri kullanımına karşı ise standart kalitede gönderim yaparak veri kullanımını azaltabilirsiniz.

Uygulamada bir diğer özellik ise "Ekran Paylaşımı" özelliği oldu. Yeni güncelleme ile birlikte sunulacak özellik, belgeler üzerinde çalışma yaparken, fotoğraflara göz gezdirirken, bir gezi planı yaparken ya da teknik destek alırken aramalar esnasında canlı görüntü paylaşımı yapılacak.

 

 

Etiketler: whattsapp, yeni özellik