WhatsApp yuva yıkmaya yemin etmiş gibi! Aman dikkat yeni gelen özellik çiftlerin arasını bozabilir!

Meta çatısı altında bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son dönemlerde ücretli abonelik üzerinde çalışmalarını sürdürürken yeni bir özelliğini duyurdu. WhatsApp’a gelen son özellik, çiftlerin arasını bozabilecek cinsten…

WhatsApp yuva yıkmaya yemin etmiş gibi! Aman dikkat yeni gelen özellik çiftlerin arasını bozabilir!

Facebook ve Instagram’ın da içerisinde bulunduğu Meta çatısı altında yer alan anında mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son dönemlerde ücretli abonelik hizmetleri üzerinde çalışmalarını sürdürüyordu. Instagram’da da ücretli abonelik özelliği ile ilgili çalışmaların devam ettiği biliniyor ancak WhatsApp’tan gelen son özellik tanıtımı kafaları karıştırdı. Söz konusu özelliğe göre artık WhatsApp kullanıcıları durumlarını çok farklı şekillerde atabilecek. Peki WhatsApp yeni özelliği ne zaman gelecek? WhatsApp güncellemesi ile uygulamada neler değişecek? WhatsApp’ın 2.22.16.3 sürümü ne zaman gelecek? İşte tüm detaylar…

WhatsApp’tan Şaşırtan Adım!

Türkiye’de ve dünyada oldukça yaygın şekilde kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, 2021 yılının başlarında “gizlilik sözleşmesi” nedeniyle bir kriz yaşamıştı. Türkiye’de WhatsApp’a karşı boykot hareketliliği başlayınca, Telegram ve BiP gibi alternatif mesajlaşma uygulamaları kullanıcı sayısını artırmıştı. Rakiplerinin yükselişi karşısında WhatsApp, daha önce nadiren yaptığı yeniliklerini şimdilerde daha seri şekilde hayata geçirmeye başladı. WhatsApp bu kez de yeni özelliğini “Durum” üzerinden duyurmaya hazırlanıyor.

Beklenmedik Güncelleme Geldi

WhatsApp yuva yıkmaya yemin etmiş gibi! Aman dikkat yeni gelen özellik çiftlerin arasını bozabilir! - Resim : 1

Hatırlanacağı üzere WhatsApp, geçtiğimiz haftalarda uygulamaya “mesaj silme” özelliğini eklemişti. Ancak bu güncellemenin yetersiz bulunmasından sonra WhatsApp, mesajları doğrudan geri almaya veya düzenlemeye yarayan yeni bir özellik ekleyeceğini belirtmişti. Bu özelliklerin hemen sonrasında özellikle de iş dünyasında kullanılan bu uygulama, her iki özelliğinin de ne zaman kullanıma açık olacağını açıklamadan önce beklenmedik bir güncelleme duyurdu. WhatsApp, bu güncelleme ile birçok çiftin arasının bozulmasına neden olabilir!

“Durum” Sekmesine Güncelleme Geliyor

WhatsApp 2017 yılında kullanıcılarına “Durum” özelliğini sunmaya başlamıştı ve bu özellikte sadece metin tabanlı durumlar paylaşılabiliyordu. Bu noktada, sunduğu bu özelliği diğerlerine göre çok daha yavaş geliştiren WhatsApp, daha sonra “Durum” sekmesine fotoğraf ve video eklemeyi de mümkün kıldı. Özelliğin ilk kez hayata geçmesinin üzerinden 5 yıl geçmesinden sonra WhatsApp “Durum” özelliğine bir yenilik ekledi ve “Sesli şekilde durum paylaşmayı” da mümkün hale getirdi. WhatsApp’ın “voice status” isimli bu özelliğinin, Beta for Android 2.22.16.3 sürümü ile hayata geçeceği öğrenildi. Kullanıcılar artık WhatsApp durumlarında ses kaydedici gibi sesli mesaj paylaşabilecek.