WhatsApp, Android’den iPhone geçişleri kolaylaştıran özelliğini duyurdu

Dünyanın en yaygın anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, kullanıcıları için platforma yeni özellikler eklemeye devam ediyor. WhatsApp’a eklenen yeni özellik sayesinde, artık Android’den iPhone’a geçiş de mümkün hale geldi.

WhatsApp, Android’den iPhone geçişleri kolaylaştıran özelliğini duyurdu

2021 yılının başlarında kullanıcılarına sunduğu “gizlilik sözleşmesi” ile tepki çeken ve Türkiye’de yoğun şekilde boykota maruz kalan WhatsApp, platforma yeni özellikler getirmeye devam ediyor. Facebook ve Instagram’ın da bünyesinde bulunduğu Meta çatısı altında kullanıcılara sunulan WhatsApp’a şimdi yeni bir özellik daha eklendi. Daha önce birçok kullanıcının sorunu olan Android’den iPhone geçiş problemi, artık sorun olmayacak. Dünyanın en yaygın şekilde kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp, Android’den iOS’a geçişi kolaylaştıran yeni özelliğini duyurdu. WhatsApp daha önce bazı Samsung telefonlar için iOS’tan Android’e geçişi kolaylaştıran özellik duyurmuştu.

Android’den iPhone Geçiş Hızlanacak

Dünya genelinde yaygın şekilde kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, platforma yeni özellikler ekliyor. Hatırlanacağı üzere WhatsApp, geçtiğimiz yıl platforma dahil ettiği yeni özelliklerden biri ile bazı Samsung modeller için iOS platformundan Android’e geçişi kolaylaştırmıştı. Şirket bu kez de aynı olanağı Android’den iOS’a geçiş için kullanıcılara sunmaya başlayacak. Bu özelliği sunma noktasında Apple ile birlikte hareket eden WhatsApp, Android’den iOS platformuna geçiş yapan kullanıcıların bilgilerini hızlı bir şekilde aktarmasına olanak tanıyacak.

Google Play Store’a Eklendi

WhatsApp, Android’den iPhone geçişleri kolaylaştıran özelliğini duyurdu - Resim : 1

Yeni özelliğini platform üzerine eklemek için Apple ile çalışan WhatsApp, Android’den iOS’a geçen kullanıcılarının hesap bilgilerini, profil fotoğrafı ve profil bilgilerini, kişisel ve grup sohbetlerini, sohbet geçmişini, sohbet ortamını ve genel WhatsApp ayarlarını hızlı bir şekilde iOS ortamına taşımayı sağlayacak özellik sunacak. Kullanıcılar Google Play Store’a 21 Temmuz itibariyle eklenen “iOS’a Taşı” aracı üzerinden WhatsApp’ın sunmuş olduğu bu kolaylığı kullanabilecek.

Özellik Hangi Sürümlerde Kullanılabilecek?

WhatsApp tarafından duyurulan özelliğe ilişkin yapılan açıklamada “Android telefonlardan iPhone’a geçiş yaparken hesap bilgilerinizi, profil fotoğrafınızı, bireysel sohbetlerinizi, grup sohbetlerinizi, sohbet geçmişinizi, medyalarınızı ve ayarlarınızı yeni cihazınıza aktarabilirsiniz. Arama geçmişinizi veya görünen adınızı aktarmanız mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Ancak özelliğin kullanılabilmesi için Android cihazda Android OS Lollipop, SDK 21 veya daha yeni bir SDK sürümünün yüklü olması veya Android 5 ya da daha yeni bir Android sürümünün yüklü olması gerekiyor.