Vakıfbank taşıt kredisi hamlesini yaptı, otomobil alacaklar resmen kuyruğa girdi! Daha uygunu yok, faizler yüzde 1,59’a kadar çekildi!

Kamu bankalarından biri olması nedeniyle uygun faizli kredi verme politikasına sahip olan Vakıfbank, taşıt kredisi faiz oranlarını yeni yıl öncesinde daha da düşürdü.

Vakıfbank taşıt kredisi hamlesini yaptı, otomobil alacaklar resmen kuyruğa girdi! Daha uygunu yok, faizler yüzde 1,59’a kadar çekildi!

Otomotiv sanayisinin içinde bulunduğu krizlerin tetiklediği otomobil fiyatı zamları, bu yıl ayda ikiyi aşması ile vatandaşların otomobil almasını oldukça zorlaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) matrah dilimi düzenlemesi, fiyatları aşağıya çekmeye başlamışken; yeni yıl zamlarından etkilenmek istemeyen vatandaşlar da otomobil almak için harekete geçti. Sektör bankalara faiz indirimi çağrısında bulunurken; bu çağrıya kulak veren Vakıfbank oldu.

Gelen zamların otomobil fiyatlarını fahiş noktalara ulaştırması ve buna bağlı olarak ikinci el araç piyasasında da bir fiyat artışı yaşaması, otomobil satışlarını durduracak noktaya kadar gelmişti. Yapılan düzenleme sonrası yeniden piyasada bir hareketlilik başlarken; otomotiv sektörü de vatandaşların daha kolay otomobil alabilmesi için bankaları taşıt kredisi faiz oranlarını indirmeye davet etti. Bu çağrıya kulak veren Vakıfbank, taşıt kredisi faiz oranlarını piyasanın en uygun faiz oranı haline getirdi.

VAKIFBANK, İHTİYACA GÖRE TAŞIT KREDİSİ PAKETİ SUNMAYA BAŞLADI

Tek bir taşıt kredisi paketi sunmayan Vakıfbank, ihtiyaca göre taşıt kredisi paketi sunmaya başladı. Bu kapsamda; ‘2. El Taşıt Kredisi Kampanyası’, ‘Vakıfbank'tan Doğa Dostu Taşıt Kredisi’, ‘0 Km Taşıt Kredisi Kampanyası’ gibi paketler sunan Vakıfbank, dileyene 2.el; dileyene sıfır kilometre; dileyene ise elektrikli araç alabilmesi için araç değerinin bedeline göre değişmekle birlikte yüzde 70’e kadar finansman sağlayacağını belirtti.

Çok sayıda taşıt kredisi paketi bulunduran Vakıfbank, bu paketlerin içeriğindeki avantajları da artırdı. Özellikle geri ödemelerde kolaylık sağlayan Vakıfbank, dileyenlerin aylık eşit taksitli dileyenlerin ise 3 ay ödemesiz dönemli aylık eşit taksitli, 3 ayda bir taksitli, son taksit balon ödemeli, değişken taksitli gibi esnek geri ödeme planlarını kullanabileceğini ifade etti.

VAKIFBANK, TAŞIT KREDİSİ FAİZ ORANLARINI DÜŞÜRDÜ

Vakıfbank taşıt kredisi hamlesini yaptı, otomobil alacaklar resmen kuyruğa girdi! Daha uygunu yok, faizler yüzde 1,59’a kadar çekildi! - Resim : 1

Sadece geri ödemelerde kolaylık sağlamayan Vakıfbank, aynı zamanda taşıt kredisi vade ve faiz oranlarında da ayrıcalık sunmaya başladı. Araç değerine göre değişmekle birlikte 48 aya kadar vade sunacağını bildiren Vakıfbank, aralık ayı itibariyle taşıt kredisi faiz oranlarını da açıkladı.

Taşıt kredisi faiz oranlarını kampanyaya dahil eden Vakıfbank, faiz oranlarını yüzde 1,59’a kadar düşürerek, piyasanın en uygun faizli taşıt kredisini sağlamaya başladı. Bunun başlangıç faizi olduğunu hatırlatan Vakıfbank, kişinin kredi notundan vade süresine kadar pek çok etmene bağlı olarak faiz oranının yükselebileceğinin altını çizdi.