Uzmanlar uyardı! Küçük deyip geçmeyin depremde hayatınızı kurtarabilir! Fiyatlarına zam yapıldı

Binlerce binanın yıkılması sonucunda vatandaşlar enkaz altında kalarak hayatlarını kaybederlerken deprem etkisinden çıkmayan birçok kişi depremle ilgili önlem araştırmalarına başladı.

Uzmanlar uyardı! Küçük deyip geçmeyin depremde hayatınızı kurtarabilir! Fiyatlarına zam yapıldı

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yaşanmasının ardından can kaybı 42 binin üzerine çıkarken yaşanan depremler Türkiye'yi derinden sarstı. Binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin meydana gelmesinin ardından uzmanlar depremle ilgili birçok uyarıda bulundu. 

Binlerce binanın yıkılması sonucunda vatandaşlar enkaz altında kalarak hayatlarını kaybederlerken deprem etkisinden çıkmayan birçok kişi depremle ilgili önlem araştırmalarına başladı. Depremle ilgili en önemli hazırlık deprem çantası olurken deprem çantasının olmazsa olmazı, hayatınızın kurtulmasını sağlayacak gereçlerden birisi olan düdüğün fiyatı arttı. 

DÜDÜK SATIŞLARI FIRLADI!

Depremin ardından düdük talepleri arttıkça artmaya devam ederken fırsatçılar düdüğün fiyatını da yükseltmeden geçmedi. Bir kırtasiyede çalışan Duygu Sancak kırtasiyelerde düdük satışının arttığını ve vatandaşların düdük talebinin de oldukça fazla olduğunu dile getirdi. Deprem Türkiye'nin oldukça etkilenmesine neden olurken depreme hazırlıklı olmak isteyen vatandaşlar deprem çantası hazırlamaya başladı. 

FIRSATÇILAR BUNU DA KAÇIRMADI!

42 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından fırsatçılar birçok sektörde zam uygulaması yaparken deprem çantasının olmaza olmazı düdüklerin de fiyatı arttı. Eskişehir'de bir kırtasiyede çalışan Duygu Sancak kırtasiye satışlarının arttığını ve normalde bir koli sipariş edilen düdük siparişinin artık üç koliye çıktığını belirterek şunları söyledi;

“Depremden sonra düdük satışlarımızda fazlasıyla artış yaşandı, çünkü deprem çantası yapan herkesin ihtiyaç duyduğu en önemli eşyalardan bir tanesi düdüktür. Deprem çantası hazırlamak isteyen vatandaşların düdük taleplerinde büyük bir yükseliş görüyoruz, normalde biz hiç düdük satmıyorduk.

Şu an ise her hafta iki, üç koli halinde düdük getirmeye başladık. Eğer depremler devam ederse ve insanların korkusu artarsa ilerleyen günlerde düdük satışları daha da artabilir. Özellikle Hatay’da yaşanan ikinci depremden sonra satışlarda ekstra bir artış oldu"

Etiketler: deprem