Uzman isim açıkladı! ÖTV düzenlemesi olacak mı? Araç fiyatlarında indirim bekleniyor mu?

Bugün itibari ile yürürlüğe giren yeni ÖTV kararından sonra gözler otomobil piyasasına çevirdi. Yeni karar ile birlikte ÖTV düzenlemesinin yapılıp yapılmayacağı merak konusu olmuşken, uzman isim tüm soru işaretlerini ortadan kaldıracak önemli açıklamalarda bulundu. İşte yeni karara ve uzman açıklamasına ilişkin ayrıntılar…

Uzman isim açıkladı! ÖTV düzenlemesi olacak mı? Araç fiyatlarında indirim bekleniyor mu?

ÖTV değiştirme yetkisine ilişkin yeni kararın yürürlüğe girmesi ile birlikte araç fiyatlarında değişikliik olup olmayacağını merak eden tüketicilere, Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın’dan cevap geldi.

ÖTV DEĞİŞTİRME YETKİSİ CUMHURBAŞKANINA VERİLDİ!

Yeni dönemde pek çok alanda olduğu gibi ÖTV alanında da bir takım değişiklikler yapıldı. Geçtiğimiz aylarda yetkili kurumlar tarafından açıklanan elektrikli otomobillerde ÖTV düzenlemesi kararının ardından, ÖTV değiştirme yetkisine ilişkin de yeni bir karar alındı. Resmi Gazete’de yayınlanan ve bugün itibari ile yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre ÖTV değiştirme yetkisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verildi. Bu kararın ne anlama geldiği, arama motorlarında sıklık ile sorgulanmaya başlandı.

Yeni karara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünden sonra ÖTV ve matrahlarının üst ve alt sınırlarını 3 katına kadar arttırabilecek veya sıfıra indirebilecek.

ÖTV DEĞİŞTİRME YETKİSİ ÖTV DÜZENLEMESİNİ GETİRİR Mİ?

Uzman isim açıkladı! ÖTV düzenlemesi olacak mı? Araç fiyatlarında indirim bekleniyor mu? - Resim : 1

Resmi Gazete ile birlikte yürürlüğe girmiş olan yeni karardan sonra ÖTV düzenlemesinin gelip gelmeyeceği ve buna bağlı olarak da ikinci el ve sıfır kilometre araçların fiyatlarında indirim gözlenip gözlenmeyeceği merak konusu oldu. Cardata CEO’su Hüsamettin Yalçın, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

CEO Hüsamettin Yalçın, şu an için ÖTV düzenlemesinin beklenmediğini ancak bu düzenlemenin ağustos ayında gelip gelmeyeceğine ilişkin net bir şeyin söylenmesinin mümkün olmadığını belirtti.

ARAÇ FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Araç satışlarında gerilemenin olduğunu ancak bu gerilemenin enflasyon, faiz ve çip krizi çerçevesinde bakıldığında çok da ciddi olmadığını ifade eden Hüsamettin Yalçın, yılın ilk 6 ayında toplamda 360 bin adet sıfır aracın satıldığını belirtti. Aylık ortalama 60 bin sıfır araç satışının ekonomik olumsuzlukların ve çip krizinin ışığında çok da hafife alınmaması gerektiğini belirten Yalçın, şu an için ne sıfır kilometre araçlarda ne de ikinci el araçlarda indirim beklenmediğini ifade etti.

Etiketler: Ötv