Uşak Üniversitesi, personel alımı için çoktan düğmeye bastı! Sadece 26 kişi alınacak! KPSS detayı çok önemli

Üniversitelerinin personel alımlarını sürdürdüğü yılın son ayında Uşak Üniversitesi’nden bir ilan geldi. Yeni personel alacağını açıklayan Uşak Üniversitesi, personellerde arayacağı şartları duyurdu.

Uşak Üniversitesi, personel alımı için çoktan düğmeye bastı! Sadece 26 kişi alınacak! KPSS detayı çok önemli

Personel alımlarına devam eden üniversiteler arasına geçtiğimiz gün Resmi Gazete aracılığıyla ilan yayınlayan Uşak Üniversitesi de eklendi. Aralık ayı içerisinde 19’u destek personeli; 7’si koruma ve güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 26 personel alacak olan Uşak Üniversitesi, alım için başvuruları 1 Aralık 2022 tarihinden 15 Aralık 2022 tarihinde kadar Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden yapacağını duyurdu. Öte yandan Uşak Üniversitesi, personel alımına ilişkin şartlarını da belirledi.

Yayımladığı ilanda; “Üniversitemize bağlı birimlerde çalıştırılmak ve giderleri özel bütçeden karşılanmak kaydıyla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası uyarınca istihdam edilmek üzere, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan ‘Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’da yer alan Ek 2’nci maddenin (b) fıkrası gereğince yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle aşağıda belirtilen pozisyonlara sözleşmeli personel alınacaktır” ifadelerine yer veren Uşak Üniversitesi, aradığı KPSS puan şartı ve diğer pozisyon şartlarını açıkladı.

19 DESTEK PERSONELİ İÇİN ŞARTLAR BELLİ OLDU

19 destek personeli alacak olan Uşak Üniversitesi, bu personellerin kamu kurumlarında çalışmak için taşıması gereken genel şartlara ek olarak bazı özel şartlar taşıması gerektiğini bildirdi. Lise ve dengi okullardan mezun olan kişileri bu pozisyonda istihdam edecek olan Uşak Üniversitesi, başvuru yapan kişilerin 2022 KPSS P94 puan türünden en az 60 puan almış olmasını şart koştu.

Bu şartların yanı sıra üniversitenin tüm yerleşke birimleri ile iç ve dış mekanda çalışmaya engel bir durumu olmayan kişilerin başvurularını değerlendireceğini bildiren Uşak Üniversitesi, aynı zamanda destek personellerinin temizlik görevinde çalışacağını açıkladı. Dolayısıyla Uşak Üniversitesi, adayların temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek bir durumunun bulunmamasını da şart koştu.

7 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ İÇİN KPSS ARANACAK

Uşak Üniversitesi, personel alımı için çoktan düğmeye bastı! Sadece 26 kişi alınacak! KPSS detayı çok önemli - Resim : 1

7 koruma ve güvenlik görevlisi alacak olan Uşak Üniversitesi, bu pozisyona ilişkin de ayrıntılı bilgi verdi. Bu pozisyona başvuru yapacak olan kişilerin önlisans mezunu olmasını şart koşan Uşak Üniversitesi, 2022 yılı KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olan adayların başvurularının değerlendirmeye alınacağını bildirdi. Aynı şekilde üniversitenin tüm yerleşke birimleri ile iç ve dış mekanda çalışmaya engel bir durumu olmayan kişilerin başvurularını değerlendireceğini bildiren Uşak Üniversitesi, bu pozisyona özgü birtakım şartlar da belirledi.

Bu pozisyon için 1 Ocak 1992 ve sonrasında doğanları değerlendirecek olan Uşak Üniversitesi, erkek adayların askerlik görevini tamamlamış olması gerektiğinin altını çizdi. Boy şartı olarak 170 santimetreyi getirmiş olan Uşak Üniversitesi aynı zamanda boy uzunluğunun santimetre cinsinden son 2 rakamı ile kilosu arasındaki farkın 15’ten fazla 13’ten az olmamasının da şart olduğunu bildirdi. Öte yandan Uşak Üniversitesi, bu pozisyon için son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi sertifikası da istiyor.