Ünlü şeften yalancı baklava tarifi! Yalancı baklavayı nasıl yaptığını anlatan şef püf nokta olarak şerbete dikkat çekti Yalancı baklava nasıl yapılır?

Baklava fiyatları cep yakıyor! 1 kilo baklava 400 TL olmuş dedik sizler için uzmanından baklava tarifini istedik. Bu pratik tarif ile evde kolayca baklava yapabilirsiniz. Peki Yalancı baklava nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Yalancı baklava şerbeti nasıl dökülür, hazırlanır dünyaca ünlü şef sizler için cevapladı.

Ünlü şeften yalancı baklava tarifi! Yalancı baklavayı nasıl yaptığını anlatan şef püf nokta olarak şerbete dikkat çekti Yalancı baklava nasıl yapılır?

Türkiye'nin en ünlü tatlı şefinden sizlere özel baklava tarifi Bu pratik tarif ile evde kolayca baklava yapabilirsiniz. Peki Yalancı baklava nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Yalancı baklava şerbeti nasıl dökülür, hazırlanır dünyaca ünlü şef sizler için cevapladı.

İşte Lezzetine Doyum Olmayan Yalancı Baklava Tarifi

YALANCI BAKLAVA TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Ünlü şeften yalancı baklava tarifi! Yalancı baklavayı nasıl yaptığını anlatan şef püf nokta olarak şerbete dikkat çekti Yalancı baklava nasıl yapılır? - Resim : 1

Şerbeti İçin;

3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Hamuru için;

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
Tuz

Üzeri için;

Toz Antep fıstığı

Ünlü şeften yalancı baklava tarifi! Yalancı baklavayı nasıl yaptığını anlatan şef püf nokta olarak şerbete dikkat çekti Yalancı baklava nasıl yapılır? - Resim : 2

YALANCI BAKLAVA HAZIRLANIŞI

Öncelikle şerbet için uygun bir tencereye su ve şekeri koyup ara ara karıştırıp şekerin erimesini sağlıyoruz.
Ardından şerbetimizi kaynatalım. Bu aşamada ocağın orta ateşte olmasına dikkat edin.
şerbetimiz kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişiriyoruz.
Ardından limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha pişirin, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Hamuru için yumurta, süt, yağ, sirke ve tuzu karıştırma kabına alın ve çırpma teli ile çırpın. Yavaş yavaş nişasta, kabartma tozu ve unu ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Yumuşak kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettikten sonra fındıkları ekleyip birkaç kez daha yoğuruyoruz.
Borcamı sıvı yağ ile yağlayalım ve hazırladığımız hamurumuzu elimizle bastırarak eşit şekilde yayalım. Büyük yuvarlak borcam kullanmak iyi olur. Daha sonra tatlımızı baklava dilimleri şeklinde kesiyoruz.
Baklavamızı önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 45 dakika pişmeye hazır hale getiriyoruz.
Süre dolduğunda fırından alıp 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması için bekliyoruz. Baklava 'mızın üzerine soğuyan şerbeti dökelim ve şerbeti çekmesi için birkaç saat bekletelim.
Şerbeti güzelce emen baklavamız servise hazır. Dilediğimiz gibi süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Etiketler: yemek tarfleri, şef, baklava