Ünlü market resmen iflas ettiğini açıkladı: 12 bin kişi işten atılacak! Ünlü marka iflas bildirisinde bulundu

Dünyanın birçok yerinden iflas haberleri gelmeye devam ediyor. İngiltere’nin Ülkede en ünlü market zinciri Wilko, iflas bildiriminde bulundu. 12 bin kişi işsiz kaldığı açıklandı.

Ünlü market resmen iflas ettiğini açıkladı: 12 bin kişi işten atılacak! Ünlü marka iflas bildirisinde bulundu

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin bir benzeri de İngiltere’de görüldü. Ülkede en ünlü market zincirlerinden biri iflas ettiğini açıklarken 12.000’e yakın çalışanın işsiz kalacağı belirtildi.

Türkiye’de enflasyon resmi rakamlarla dahi %50 seviyesinin üzerinde yer alırken, bu rakamın çok daha altında olan ülkelerden iflas haberleri gelmeye devam ediyor.

Gelen son açıklamaya göre İngiltere’de yaklaşık 12.000 çalışanın yer aldığı bir market zinciri kepenk kapatacağını duyururken geçtiğimiz günlerde benzer bir haber ABD’den gelmişti.

İngiltere'nin önde gelen perakende zincirlerinden Wilko’nun iflas bildiriminde bulunduğu bildirildi.

Ev eşyaları, dekorasyon ürünleri, tekstil ve bahçe malzemeleri perakendecisi Wilko'dan yapılan açıklamada perakende zincirinin iflas bildiriminde bulunduğu kaydedildi.

Şirketten yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Wilko Üst Yöneticisi Mark Jackson, finansman arayışında sürelerinin dolduğunu, iflas ilan etmek zorunda kaldıklarını, sürecin çalışanların işlerinin korunabileceği bir şekilde sürdürülmesi için ellerinden gelen çabanın gösterileceğini belirtti.

12 BİN ÇALIŞANA SAHİPTİ

Mali zorluk içerisinde olan aile şirketin bir süredir finansman arayışındaydı. Ülke genelinde 400 mağaza ile hizmet veren şirkette halen toplam 12 bin kişi iştiham ediliyor.

Etiketler: iflas, Wilko, işsiz