Ünlü anketçi içeriden aldığı rakamı paylaştı 2023 asgari ücret zam oranı için TÜİK ve ENAG arasındaki farkı yıllık 51 bin TL olarak açıkladı

Türkiye'nin en büyük araştırma şirketleri arasında yer alan Avrasya Anket araştırma şirketinin sahibi olan Kemal Özkiraz asgari ücrete Ocak zammı için aldığı duyumu paylaştı. Asgari ücrete enflasyon zammı için TÜİK ve ENAG arasındaki farkı hesapladı, asgari ücret tahmini yaptı!

Ünlü anketçi içeriden aldığı rakamı paylaştı 2023 asgari ücret zam oranı için TÜİK ve ENAG arasındaki farkı yıllık 51 bin TL olarak açıkladı

Avrasya Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz son dönemin en çok konuşulan konuları arasında yer alan 2023 asgari ücret zam oranı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete gelecek olan zam oranı hakkında almış olduğu duyumları aktaran Özkiraz zam oranını yüzde 85 olarak ilan ederken TÜİK ve ENAG tarafından açıklanan enflasyon rakamları arasındaki farkı da hesapladı. 

Enflasyon Araştırma Grubu ENAG tarafından açıklanan rakamlar ile Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK arasında açıklanan rakamların birbirinden olan farkı kamuoyunda da büyük yankı uyandırmıştı. Pek çok kişi TÜİK'in enflasyonu daha düşük hesaplamasına tepki göstermiş, hissedilen ve hesaplanan enflasyonun çok farklı olduğunu belirtilerek maaş zammının düşük geleceği iddia edilmişti. 

2023 ASGARİ ÜCRET MAAŞI ZAM ORANI İLE OCAK ZAMMI TAHMİNLERİ KAÇ TL?

Son dönemde asgari ücret tahminleri yakından takip edilmeye devam ederken konu hakkında bir açıklama da Avrasya Araştırma Şirketi sahibi Kemal Özkiraz tarafından yapıldı. Kemal Özkiraz resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında;

"Asgari ücret % 43 artışla 7870 TL olacakmış

Ara zam ile 4253 liradan, 5500 TL'ye yükseltilen asgari ücretin bir yıllık artış oranı % 85 olacakmış

% 85 TUİK enflasyon oranına denk geliyor

Enag'a göre zam yapılsaydı 12120 TL olacaktı

Yıllık 51bin liranızı çaldılar" ifadelerine yer verdi. 

2023 YILI ASGARİ ÜCRET TAHMİNLERİ BEKLENTİSİ KAÇ TL, NE YÖNDE?

Asgari ücret tahminleri peş peşe açıklanmaya devam ederken rakam veren isimler arasına Kemal Özkiraz'da katıldı. Özkiraz yaptığı açıklamasında asgari ücrete yüzde 43 zam geleceğini ve rakamın 7 bin 870 TL olacağını iddia etti. Son dönemde yapılan tahminler rakamın 7 bin 500 TL ile 8 bin 500 TL arasında olacağını gösteriyordu. 

ENAG tarafından açıklanan enflasyon rakamlarına göre zam yapılması durumunda asgari ücretin 12 bin 120 TL olması gerektiğini savunan Özkiraz yıllık 51 bin TL'lik fark oluştuğunu belirtti.