Üniversitelilerin Gözü Kulağı Bu Haberde! KYK Kredi Borcu Yapılandırmasında Sona Gelindi!

Üniversiteli gençlerin beklediği müjdeli haber yakında açıklanıyor. KYK Kredi borcunun yapılandırılmasında son düzlüğe girildi. Gözler yapılacak kabine toplantısına çevrildi. KYK kredisi yeni yapılandırma talebi çalışmaları son durum detayları ile haberimizde…

Üniversitelilerin Gözü Kulağı Bu Haberde! KYK Kredi Borcu Yapılandırmasında Sona Gelindi!

Üniversite döneminde alınan KYK kredisi okul bitiminde faizi ile geri isteniyor. Enflasyondaki beklenmeyen artış devlet tarafından alınmış KYK kredi borcunu yüzde 100'ün üzerinde arttırdı. Ödenmekte zorluk çekilen KYK kredi borcu, faiz eklenmesi ile fahiş rakamlara ulaştı. Hükümet bu duruma el attı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile sürdürülen çalışmalar sona yaklaştı.

"Gençlerimizi Faize Feda Etmeyiz!"

KYK kredi borcu devlet tarafından geri ödemesiz burs alamayan öğrencilerin mecbur kalarak başvurdukları öğrenim kredisi ile oluşuyor. Her yıl bu tutar artıyor ve faiz eklendikçe ödenmesi zor hale geliyor. Bu yılda KYK Kredi borçlarında yurt içi üretici fiyat endeksi göz önünde bulundurularak yüksek bir faiz artışı yaşandı. Bu artış ile birlikte öğrencilerin ödemeleri daha da zorlaşırken müjdeli haber kabileden geldi. Cumhurbaşkanlığı tarafından: "Biz gençlerimizi faize ya da enflasyona feda etmeyiz" açıklaması yapıldıktan sonra "Yeni bir düzenleme yapılacaktır" dendi.

İlk Kabine Toplantısı Ne Zaman Gerçekleşecek?

Üniversitelilerin Gözü Kulağı Bu Haberde! KYK Kredi Borcu Yapılandırmasında Sona Gelindi! - Resim : 1

KYK kredi borcunun faizleri ile beraber silinebilmesi ödemede büyük kolaylık sağlayacak. Bugün gerçekleşecek kabine toplantısı ile durum daha da netliğe kavuşacak. 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve halkın bir araya geldiği Saraçhane'de konuşmaların gündeminde kredi borcu ve faizleri de yer alıyordu. "Gençlerimizi faize kurban etmeyiz" diyerek başladığı konuşmada "İlk kabine toplantısı gerçekleştikten sonra net bir şey söyleyeceğiz" dedi.

"Tüm Çalışmalar Hazır!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da işaret ettiği ilk kabine toplantısının bugün gerçekleşmesi düşünülüyor. Konu üzerine resmi olarak henüz net bir tarih verilmedi. Konu üzerine Gençlik ve Spor Bakanı M. Muharrem Kasapoğlu canlı yayında şu ifadelerde bulundu: "Şu anda öğrencilerimize yönelik tüm çalışmalar hazır. Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanımız gençlerle buluşarak müjdeyi verecek. Biz gençlerimizi ve ailelerin mutluluğunu ön planda tutuyoruz" dedi.

Etiketler: KYK borçları