Ümit Özdağ, İstanbul'da atanan doktorlardan 18'i Arap olmasına sert tepki gösterdi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul'da son zamanlarda Aile Sağlık Merkezlerine atanan doktorlar arasında Arapların çoğunluklu olmasına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından alıntı paylaşım yaparak kaynak dahilinde Aile Sağlığı Merkezlerine atanan Türk doktorlardan çok Arapların olmasına veryansın etti. Türk doktorlar yurt dışına çıkarken ülke şartlarında verilen değer ve önemin mesleğe hakarete sayıldığını belirterek istifa etmelerine sebebiyet veren nedenlere tepki gösterdi.

Ümit Özdağ, İstanbul'da atanan doktorlardan 18'i Arap olmasına sert tepki gösterdi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul'da son zamanlarda Aile Sağlık Merkezlerine atanan doktorlar arasında Arapların çoğunluklu olmasına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından alıntı paylaşım yaparak kaynak dahilinde Aile Sağlığı Merkezlerine atanan Türk doktorlardan çok Arapların olmasına veryansın etti. Türk doktorlar yurt dışına çıkarken, ülke şartlarında verilen değer ve önemin mesleğe hakarete sayıldığını belirterek istifa etmelerine sebebiyet veren nedenlere tepki gösterdi. Ülkemizde yıllarca eğitim gören ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans ve hatta doktora eğitimlerini tamamlayarak hayatlarında salt şekilde 7 yaşından 31 yaşına kadar doktor olmak için yaşamlarından 24 yılı eğitim öğretim hayatlarına harcamaları ve sonucunda da İstanbul Aile Sağlık Merkezlerine atanan doktorlardan 22 tanesinin sadece 4'ünün Türk olmasına sert tepki gösterdi. Atanan doktorlardan 18'i Arap, 4'ü Türk olması dikkat çekti. 

Ülkemizde son zamanlarda özellikle Covid-19 döneminde Sağlık Sisteminin ne denli önemli olduğu, zor yaşam koşulları ve küresel salgınla mücadelede bir ülkenin tek dayanağı ve tutanağının sağlık olmasının önemini geçtiğimiz dönemde 2 yıllık bir süre zarfında tüm vatandaşlar dahil dünya genelinde herkes tecrübe ederek yaşayıp gördü. Zorlu süreçlerden geçerek belirlenmiş olan şartları kabul edilebilir seviyeye getirip başarılı şekilde mezun olan ve görevlerini layıkıyla yerine getirmek isteyenler Doktor adaylarının meslek hayatlarına başlamak için gösterdikleri çaba nihayetinde görmüş oldukları ve iddia ettikleri kendilerine verilen değerin mesleğe karşı hakaret olduğu gerekçesiyle son zamanlarda Türkiye'de istifa eden kişilerin sayısı günden güne artmaktadır. İstifalar sebebiyle hastanelerde oluşan açığı doldurmak için Arapların tercih edildiği iddia ediliyor. Ümit Özdağ tarafından sert tepki verilmesinin nedeni de budur. 

Etiketler: Ümit Özdağ, Doktorlar