Üç uzman kafa kafaya verdi! Dolar altın gümüş! Böyle rakam görülmedi

BDDK tarafından hakkında suç duyurusu bulunan ve yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer yine oldukça ses getirecek bir tahminde bulundu.

Üç uzman kafa kafaya verdi! Dolar altın gümüş! Böyle rakam görülmedi

Yatırımcılar dolar ve altın piyasasındaki değişiklikleri yakından takip etmeye devam ederken yüksek tahminleri ile yakından tanınan ekonomist Selçuk Geçer yeni bir iddia da bulundu. Selçuk Geçer, İslam Memiş ve Çetin Ünsalan tarafından yapılan dikkat çekici uyarılar gündeme geldi. 3 İsimde dolar kurunda yaşanacak değişikliklere dikkat çekti. 

BDDK tarafından hakkında suç duyurusu bulunan ve yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer yine oldukça ses getirecek bir tahminde bulundu. Dolar piyasası ile ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atan Selçuk geçer açıklamalarıyla gündeme geldi. 

DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

Dolar kurunun Şubat sonunda 24-25 TL'yi göreceğini belirten Selçuk Geçer doların yükselişe devam edeceğini belirtti. Selçuk Geçer'in ardından gündeme gelen isim ise İslam memiş oldu. Doğru tahminleri ile yatırımcıların yakından takip ettiği isimlerden birisi olan İslam Memiş dolar borcu olan vatandaşların borçlarını o tarihe kadar kapatmaları gerektiğini ve elinde doları olan vatandaşların da dolarını saklaması gerektiğini açıklamıştı.

Selçuk Geçer ve Çetin Ünsalan YouTube kanallarından yaptığı yorumlarla gündeme geldi. Yatırımcılar nakit paralarını yatırıma çevirmek ve daha da kazanmak isterken piyasaya hakim olabilmek adına sık sık yatırımcıların yorumlarını takip ederken YouTube videosunda Selçuk Geçer'in "Uzun vadeli borçlarımız azalmış ne düşünüyorsun bu konuda?" sorusuna Çetin Ünsalan'dan yanıt geldi.

SELÇUK GEÇER VE ÇETİN ÜNSALAN AÇIKLADI!

Çetin Ünsalan bu soru karşısında "Normal şartlarda çok şükür borç almıyoruz artık borçlarımız azalıyor demeyi çok isterdim ama film öyle değil. Uzun vadeli borçların azalması toplam borcun azalıp azalmamasıyla alakalı değil borç alma ihtiyacımızın azalmasıyla alakalı da değil borç bulamamaktan kaynaklı. Kısa vadeli borçlarda atlama olmasından anlayabiliriz bunu.'' dedi.

Ünsalan açıklamalarının devamında ise ''190 milyar doları biraz aşmış durumda. Kısa vadeli borçlar 191,2 milyar dolar. Bu ne demektir peki? Bir kere zor para buluyorsun demek. Daha pahalı bir para buluyorsun demek. Kısa vadeli olduğu için senin döviz yani nakit ihtiyacını daha da şiddetlendiriyor demek. Yoksa uzun vadeli projelerinin finansmanı için borç arıyorsan mantıklıdır. Vadeler kısalıyor miktarlar artıyorsa sadece kısa zamanda ödemen gereken para miktarı artmıyor bu senin döviz arayışında ekstra bir baskı yaratacağın anlamına geliyor. Gelişmekte olan çoğu ülkede bu sıkıntı var. Biz de o ülkelerden biriyiz. Mesela Mısır'da yüzde 50 develeme söz konusuymuş. Bu gelişmekte olan ülkeler için art arda yaşanacak devalüasyon fırtınasının habercisi. Türkiye'nin adı geçmiyor ama şöyle bir uyarı var orada.  21'in altına düşmeyen Dolar ya da TL ve önümüzdeki süreçte de baskılanmaya müsait bir ortam vurgusu yapılıyor. Bu doğal olarak borcun vadesi kısaldıkça ihtiyacın şiddetlendikçe dövizin TL karşısında değer kazanacak demektir. Baskılarsan da devalüasyon riskini oransal olarak artırırsın anlamına gelir." dedi. 

Etiketler: dolar