Üç kişi ölmüş, sekiz kişi yaralanmıştı! Baş Belası tiyatro oyuncularının kazasına ilişkin soruşturma sonuçlandı! Mahkeme o isim için ‘tutuklama’ dedi

Bir süredir sanat camiasının gündeminde olan Baş Belası isimli tiyatro ekibinin geçirdiği kazaya ilişkin ilk karar çıktı. Nöbetçi mahkeme kazaya karışan şoförlerden kusurlu olanı tespit etti.

Üç kişi ölmüş, sekiz kişi yaralanmıştı! Baş Belası tiyatro oyuncularının kazasına ilişkin soruşturma sonuçlandı! Mahkeme o isim için ‘tutuklama’ dedi

Baş Belası oyununda Ceyhun Fersoy’un Hulusi, Melis İşiten’in Jülide, Sergen Deveci’nin ise Rauf karakterini canlandırdığı ‘Baş Belası’ isimli tiyatroda ekibin geçirdiği trafik kazası, sanat camiasını adeta yasa boğdu. Tiyatro ekibinden üç kişinin vefat ettiği haberi ile sarsılan tiyatro oyuncularının bir kısmının tedavisi devam ederken; bir kısmı taburcu oldu. Öte yandan olayla ilgili başlayan soruşturmada sıcak gelişmeler yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Çorum’dan Samsun’a gitmek için yola çıkan Baş Belası adlı tiyatro ekibinin Amasya’da bir trafik kazası geçirdiği öğrenilmişti. Aykut Bektaş’ın kontrolündeki minibüste bulunan tiyatro oyuncularının çarpıştığı tırın Hacı Ahmet K. yönetiminde olduğu öğrenilmişti. Olaya ilişkin başlayan soruşturmada ilk kararı veren nöbetçi mahkemeden tutuklama geldi.

KAZADA ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Üç kişi ölmüş, sekiz kişi yaralanmıştı! Baş Belası tiyatro oyuncularının kazasına ilişkin soruşturma sonuçlandı! Mahkeme o isim için ‘tutuklama’ dedi - Resim : 1

Geçtiğimiz akşam gerçekleşen minibüs ile tır arasındaki kaza sonucu Baş Belası oyunu ekibinden Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş yaşamını yitirmiş; araçta yer alan pek çok tiyatro oyuncusunun da yararlandığı öğrenilmişti. Yaralanan isimlerin belli olduğu kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Tiyatro ekibinin bulunduğu minibüsü kullanan Aykut Bektaş ile tiyatro ekibinden Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek’in yararlandığını ve tedavilerine başlanıldığı öğrenildi. Kazaya ilişkin bir diğer gelişme ise, nöbetçi mahkemenin verdiği tutuklama kararı oldu.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA İLK TUTUKLAMA GELDİ 

Kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen 28 yaşındaki minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş’ı tutuklayan nöbetçi mahkeme, kazaya karışan ve kusuru bulunmadığı soruşturma raporunda yer alan tır şoförü Hacı Ahmet K. için ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasını hükmetti. Öte yandan kazada yaşamını yitiren isimlerin cenaze törenlerine ilişkin de bir açıklama geldi.

Kazada hayatını kaybeden Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş’ın cenazelerinin dün ailelerine teslim edildiği öğrenildi. Özgür Karataş, bugün öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Derecik Mezarlığı’na defnedilirken, Tolga Güleryüz'ün cenazesinin bugün ikindi namazında İzmir EVKA -5 Osmanlı Camii'nden kalkıp, Doğançay Mezarlığı'na defnedileceği; Burak Topçu’nun cenazesinin ise İstanbul'da toprağa verileceği bilgisine ulaşıldı.