Twitch Türkiye abonelik ücretleri dev oranda zamlandı! İşte yeni fiyatları

Ülkemizde bir hayli kullanıcı kitlesi olan Twitch, Türkiye abonelik ücretleri dev oranda zamlandı. 2021 yılından bugüne kadar Türkiye Twitch abonelik ücretleri zam görmemişti. Şirket, 28 Mart'tan itibaren Twitch Türkiye web abonelik ücretleri değişiyor. İşte yeni fiyatlar...

Twitch Türkiye abonelik ücretleri dev oranda zamlandı! İşte yeni fiyatları

Canlı görüntü platformu Twitch Türkiye web abonelik ücretleri için devasa zam yaptı. Dev şirket, 2021 yılında Türkiye'de yerel fiyatlandırmaya geçmişti ve bugüne kadar herhangi bir zam yapmamıştı. Bu durum ise bugün değişti. Twitch Türkiye abonelik ücretleri yüzde 343'e varan zamlandı.

Türkiye kullanıcıları, 28 Mart 2024 sonrası yeni web abonelik ücretleri ile karşı karşıya kalacak. 

Twitch Türkiye web abonelik ücretleri değişti

Türkiye’de Twitch web abonelik ücretleri Kademe 1 abonelik için 9,90 TL’den 43,90 TL‘ye, Kademe 2 abonelik 19,99 TL’den 87,90 TL‘ye, Kademe 3 abonelik ise 49,99 TL’den 215,90 TL’ye çıkıyor.

Türkiye Twitch mobil abonelik ücretleri ise bir süre değişmeyecek.

Kademe Eski Fiyat Yeni Fiyat
Kademe 1 9,90 TL 43,90 TL
Kademe 2 19,99 TL 87,90 TL
Kademe 3 49,99 TL 215,90 TL


Twitch tarafından bu konuda geçilen açıklama şöyle oldu:

“Twitch yayıncıları, topluluklarını oluşturmak ve hedeflerine ulaşmakta gelir getirici araçlarımızı kullanıyorlar. Bunlardan Abonelik, izleyicilerin sevdikleri yayıncıları desteklemesine olanak sağlayan en önemli araç. İlk günden bu yana abonelik fiyatları hiç yükseltilmemiş, hatta 2021 yılındaki yerel fiyatlandırma uygulaması ile pek çok ülkede fiyatlar düşürülmüştü. Şimdi ise, yayıncıların artan maliyetlerini ve bazı yerel para birimlerindeki dalgalanmaları dikkate alarak bazı ülkelerde abonelik fiyatlarını güncelliyoruz. Ne değişiyor? 28 Mart’tan itibaren Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık’ta web’deki Kademe 1 abonelik ve hediye abonelik fiyatlarında güncelleme yapılıyor. Türkiye’de ise her üç kademedeki abonelik ve hediye abonelik fiyatları güncelleniyor.

Mevcut abonelikler yeni fiyattan otomatik olarak yenilenecektir. Herhangi bir işlem yapmanız gerekmez. Mevcut abonelere, bu fiyat güncellemesinin yürürlüğe girmesinden bir ay önce e-posta yoluyla bildirimde bulunulacaktır. Avustralya, Kanada ve Birleşik Krallık’ta Kademe 2 ve Kademe 3 abonelik ve hediye aboneliklerin fiyatında değişiklik yoktur.

Mobil uygulamada abonelik ücretleri değişmeyecek

Fiyat güncellemesi yalnızca masaüstü veya mobil web üzerinden satın alınan abonelikler için geçerlidir. Mobil uygulamadaki fiyatlar önümüzdeki aylarda güncellenecektir. 3 Haziran’a kadar Prime aboneliğinden bugünkü tutarın aynısını kazanmaya devam edersiniz. Bu tarihten sonra her ülke için belirtilen ödeme tutarları geçerli olacaktır. İzleyicilere yayıncıları destekleyecek araç ve yöntemler sunmak önemli. Kapsamlı ve karmaşık değişiklikler yaptığımızda, bunun etkilerini anlayabilmek ve sonraki güncellemelere uygulayabilmek için aşamalı bir yaklaşım benimsiyoruz. Bu yıl içinde başka ülkelerde de fiyat güncellemesi olacağını tahmin ediyoruz ve bunları yürürlüğe girmeden sizlere bildireceğiz.”