Türklerin Messi'si "Arda Güler" Avrupa'yı salladı! Yeni bir yıldız doğuyor

Son dönemlerde Fenerbahçe forması ile yıldızı parlayan Arda Güler dünya basınının da gündeminde yer alıyor. Arda Güler'in performansı uluslararası basında da ilgi çekti. Attığı son gol ile Avrupa basınına manşet oldu. Son golü efsane futbolcu Messi'nin attığı gole benzetildi. İşte detaylar…

Türklerin Messi'si

Fenerbahçe'de 10 numara giyerek performansını sunan Arda Güler uluslararası basında popüler hale geldi. Spor Toto Süper Ligi 2.haftasında Kasımpaşa karşısında oynadığı üstün performans ile oyuna sonradan katılıp bir anda maçın seyrini değiştirdi. Henüz 17 yaşında olan genç yıldız Kasımpaşa'daki maça sonradan girerek attığı 2 gol ile Messi'ye benzetildi.

"MESSİ GOLÜ ATAN ARDA GÜLER BÜYÜLÜYOR"

Güler 86. dakikada ceza sahasının sol çaprazından Crespodan aldığı topu kalenin sol direğinden bir vuruş ile topu ağlarla buluşturdu. Bir anda maça girerek attığı bu gol Arjantinli efsane futbolcu Messi'yi andırdı.

Barcelona'nın Twitter Türkiye hesabında Arda Güler'in bu golü 2018 yılında Şampiyonlar Ligi'nde Messi'nin attığı yüzüncü gölüne benzetildi.

Sadece burada kalmadı. Belçika basınına da bu durum yansıdı. Büyük manşetlerle atılan bu iki gol için "Messi golü atan Arda Güler büyülüyor" başlığı atıldı.

HAYRANLIKLA KARŞILANDI!

Türklerin Messi'si "Arda Güler" Avrupa'yı salladı! Yeni bir yıldız doğuyor - Resim : 1

Arda Güler'in Kasımpaşa'daki maç performansı gündemi sarsmaya devam ediyor. Üstelik genç oyuncunun istatistikleri de bir hayli iyi gözüküyor. Ünlü istatistik Kurumu Squawka Arda Güler'in bu performansı özellikle 61. dakikadaki golünü hayranlıkla karşıladığını ifade etti.

EFSANE İSİM ALEX DE SOUZA'DAN TEBRİK!

Arda Güler Henüz 17 yaşında olmasına rağmen Süper Lig tarihine 171.günde geçirme başarısını gösterdi. 2007-2008 tarihlerinden itibaren 5 Süper Lig golüne en geç yaşta erişmiş bir isim olarak tarihe adını yazdırdı. Öyle ki Alex de Souza Arda Güler'i tebrik etti.

HEDEFİ BÜYÜK!

Arda Güler geçtiğimiz sezon Antalyaspor maçında takıma girerek ilk asistini yaptı. Ardından 13 Mart tarihinde Alanya ile olan mücadelede Lig tarihindeki ilk gol sevincini yaşayan en genç Fenerbahçeli oyuncu olarak tarihe kazındı. Ligi 3 gol ve 3 asistle tamamladı ve sonunda Fenerbahçe'de 10 numaralı forma giyme şansını elde etti. Avrupa'nın da ilgi odağı olan ismin serbest kalma bedeli bulunuyor dahi olsa sarı lacivertlilere kupa alma sevincini yaşatmadan Avrupa'ya transfer olmak istemediğini ifade etti.

Etiketler: Arda güler, fenerbahçe