Türkiye’nin gizli cenneti Aydın! Doğal güzellik için uzaklara gitmeye gerek yokmuş! En özel manzara yakınımızda duyuyor.

Türkiye'nin gizli cennetlerinden biri daha gün yüzüne çıktı! Aydın'da bulunan bu yer, Fransa'nın güzelliklerini aratmayacak bir doğaya sahip. Yıllardır farkında olmadan bu cenneti ayaklarımızın altında saklı tutmuşuz. Şimdi ise herkes bu muhteşem yeri keşfetmeye başlıyor. Fakat bu doğal güzellikleri turistlere kaptırmadan, hemen bu değeri görmek için adımlarınızı atın. Ülkemizin bir diğer değeri daha böylece gün yüzüne çıkmış oldu. İşte detaylar...

Türkiye’nin gizli cenneti Aydın! Doğal güzellik için uzaklara gitmeye gerek yokmuş! En özel manzara yakınımızda duyuyor.

Avrupa'nın şehirlerini anımsatan, ancak Türkiye sınırları içinde yer alan bu benzersiz cennet Aydın'da bulunuyor. Hem tarihi yapıları hem de doğal güzellikleri ile kültürel gezi severlerin ilgisini çekecek bir nokta. Ayrıca denize kıyısı olan bu bölge, turistlerin ilgisini çekmeye başlayarak yavaş yavaş ziyaretçi akınına uğruyor. Hem tarih hem doğa tutkunlarının keşfetmek isteyeceği bu muhteşem yer, ülkemizin gizli kalmış hazinelerinden biri olarak ön plana çıkıyor. 

Türkiye’nin gizli cenneti Aydın! Doğal güzellik için uzaklara gitmeye gerek yokmuş! En özel manzara yakınımızda duyuyor. - Resim : 1

TARİHİN VE DOĞANIN TAM ORTASINDA

Hem tarihi yapısıyla hem de doğanın içinde olmasıyla ilgi çeken bu yer Aydın’ın Söke ilçesine 30 kilometre uzakta. Dilek Yarımadası’nın Milli Parkı sınırları içinde bulunan bu cennet harikası Karina bölgesi olarak adlandırılıyor. 1900’lü yıllarda ticaret limanı olan Karina, tarihi ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Türkiye’nin gizli cenneti Aydın! Doğal güzellik için uzaklara gitmeye gerek yokmuş! En özel manzara yakınımızda duyuyor. - Resim : 3

 Yıllar önce ticaret limanı olarak kullanılan bu bölgenin bir de gümrük binaları var. Taş örme duvarlardan yapılmış bu binalar şimdilerde ise kafe ve restoran olarak kullanılıyor. Her taşından ise tarih fışkırıyor.

Öte yandan Karina sahiline yakın olan Tarihi Rum yerleşkesi olan ve eskiden Domaçya olarak adlandırılan Doğanbey Köyü ve Söke’den birçok ürün Karina limanından çıkarak çevredeki adalara taşınıyor. Ayrıca Doğanbey Köyü’nün bazı yerlerinde bulunan taş evlerde hala yaşamını sürdüren insanlar var. Bölgenin dikkat çeken yerlerinden biri ise Orman Genel Müdürlüğü'ne ait Dilek Yarım Adası Milli Parkı Tanıtım Merkezi ve merkezin içinde yer alan Doğa Müzesi…

Türkiye’nin gizli cenneti Aydın! Doğal güzellik için uzaklara gitmeye gerek yokmuş! En özel manzara yakınımızda duyuyor. - Resim : 4

 BALIKÇILIĞIN MERKEZİ: ÇİPURA VE LEVREK BİR NUMARA

Bölge, eşsiz denizi ile de dikkat çekerken Büyük Menderes Nehri’nin kafa bölgesine oldukça yakın. Yöresel balıkçılığın da merkezi olan bu bölge tam olarak Menderes havzasının son noktası.

Balıkçılığın ön planda olduğu bu bölgede en ünlü balıklar ise Çipura ve Levrek olarak biliniyor. Öte yandan göçmen kuşların uğrak yeri olan bu bölgede Pelikan sayısı da oldukça fazla. Bu yanıyla da kuş cenneti olarak biliniyor. Endemik bitki örtüsü ile de eşsiz manzara garantisi veriyor.

Türkiye’nin gizli cenneti Aydın! Doğal güzellik için uzaklara gitmeye gerek yokmuş! En özel manzara yakınımızda duyuyor. - Resim : 5

 SIĞ DENİZİ TATİLCİLERDEN PUAN TOPLUYOR

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçileri en çok bölgenin eşsiz manzarası ve sakinliği cezbediyor. Tarihi dokusu herkesi kendine hayran bırakırken sahili ise oldukça sığ olarak biliniyor. Bu açıdan ise tatilcilerin beğenisini topluyor.

Eski Doğanbey köyü ve Karina; Güllübahçe Priene Antik Kenti, Milet Antik Kenti ve Didim gibi turistik alanların tam orta kısmında bulunuyor.

 

Etiketler: aydın, tatil yeri